Büyükşehir Akademi’de Bahar Dönemi eğitimlerinin sona erdiğini açıklayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Bahar döneminde 9 branşta gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimizi yaklaşık 400 öğrencimizle tamamladık. Akademi’den mezun olan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, 8 haftalık eğitimin entelektüel birikimlerine katkılar sunmasını umuyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yılda 2 dönem olarak gerçekleştirilen Büyükşehir Akademi’de Bahar Yarıyılı eğitimleri sona erdi. Tamamlanan çalışmaları ve bahar dönemini değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, yaklaşık 400 öğrencinin katılım sağladığı eğitimler ile entelektüel birikime katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Öncü İsimler Akademi’deydi
Aktürk şunları söyledi; “Büyükşehir Akademi 2010 yılından bu yana yılda iki dönem olarak düzenlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda 21 Mart Pazartesi günü itibariyle başlatmış olduğumuz Bahar Dönemi eğitimlerimiz 14 Mayıs Cumartesi günü ile sona ermiş bulunuyor. Bu dönem de zengin ders başlıklarımız akademide eğitimler veren Türkiye’nin en önemli akademisyen, gazeteci ve yazarlarının katkılarıyla katılımcılarımızla buluştu. Akademi’den mezun olan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, 8 haftalık eğitimin entelektüel altyapılarına katkılar sunmasını umuyoruz.”

9 Zengin Ders Başlığı
“Bu dönem; Yazarlık Atölyesi, İslam Dünyasında Toplumsal Hareketler, İslam Düşüncesinde Ahlak Teorileri, Ortadoğu Kritikleri, Mesnevi Okumaları, İkinci Yeni Şiir Hareketi, Medya ve Gazetecilik, Özgürlük ve Demokrasi Seminerleri ile Bir Devrin Sultanları-II adı altında 8 haftalık eğitimler gerçekleştirdik. Ofis Sanat Merkezi, Sakarya Sanat Galerisi ve Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımız dersliklerinde eğitimlerimiz oldu. İnşallah Güz döneminde yine zengin bir içerikle Akademi öğrencilerinin hizmetinde olacağız.”