Disleksi (Öğrenme Bozukluğu) konulu seminere katılan Aile Danışmanı Semiha Özgür Sezer, “Disleksi tam anlamıyla bilinmediğinden çocuklarımızın baskı altında olmasına ve psikolojik olarak yıpranmalarına neden olmaktadır. Disleksi psiko-pedagojik yöntemler ile tedavi edilir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Disleksi (Öğrenme Bozukluğu) Haftası sebebi ile eğitim semineri gerçekleştirildi. SGM Konferans Salonu’nda Uzman Aile Danışmanı Semiha Özgür Sezer katılımı ile gerçekleşen programda anne babalara Disleksi hastalığı, yaklaşım yöntemleri ve tedavi aşamaları ile ilgili ayrıntılı bilgiler verildi.

Disleksi Nedir?
Uzman Aile Danışmanı Semiha Özgür Sezer, “Aslında okuma ve yazmayı öğrenmek hiç de kolay değildir. Çünkü birçok işlevin bir anda yürümesi gerekir. Okuma hem görsel hem şematik anlamlandırılır. Disleksi okuma, yazma, konuşma, dinleme ve matematik yeteneklerin kazanılmasında ve kullanılmasında önemli güçlüklerle kendini gösteren bozukluktur” diye konuştu.

Disleksi’nin Tedavisi
Sezer konuşmalarının devamında şunları söyledi; “Öğrenme bozukluğu; zekâ problemi yaşamayan, normal ya da normalüstü zekâya sahip olan kişilerde görülür. Sadece öğrenme bozukluğu olarak bilinen Disleksi tam anlamıyla bilinmediğinden çocuklarımızın baskı altında olmasına ve psikolojik olarak yıpranmalarına neden olmaktadır. Disleksi psiko-pedagojik yöntemler ile tedavi edilir” ifadelerini kullandı. Konferansın ardından katılımcılar Disleksi’nin konu alındığı kısa film gösterimini izledi.