Büyükşehir Belediyesi YADEM, 18-24 Mart tarihleri arası “Yaşlılara Saygı Haftası” kapsamında Kent Park’ta etkinlik düzenledi. Yüce, “Büyüklerimiz, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Çünkü bizim toplumun temeli aile, aile kurumunun temeli de hanelerimizdeki tecrübe abidesi büyüklerimizdir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı Destek Merkezi (YADEM) tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik 18 – 24 Mart tarihleri arası kutlanan “Yaşlılara Saygı Haftası” programı düzenlendi. Kent Park’ta gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı ve Arifiye Kaymakamı Bekir DINKIRCI, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Ahmet Öksüzoğlu, Aile ve Çocuk Şube Müdürü Murat Kıroğlu, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, Prof. Dr. Mustafa Karataş ve 300’e yakın yaşlı vatandaş katıldı.

Tecrübe abideleri
Programda konuşma gerçekleştirilen Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Büyüklerimiz, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Çünkü bizim toplumun temeli aile, aile kurumunun temeli de hanelerimizdeki tecrübe abidesi büyüklerimizdir. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır” sözlerine yer verdi.

Milletimizin onuru
Açıklamalarına devam eden Yüce, “Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplumun vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, yarınlarından şüphe duymalarına gerek yoktur. Ömrünün büyük bir kısmında Topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek boynumuzun borcudur. Bu anlayışla hizmetlerimizi sunuyoruz. Bu düşüncelerle; “Sakarya’nın Çınarları Ömrünüze Bereket” diyor, hepinizin ellerinden öpüyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.