Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde 86 yıl aradan sonra kılınan ilk cuma namazına katıldı. Başkan Ekrem Yüce, “Bugün bir mefkurenin, bir davanın zafer günü. Bugün bedeni farklı yerlerde olsa da imanla, aşkla, heyecanla çarpan kalpler Ayasofya’da. Rabbimize hamdolsun, vesile olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde 86 yıl aradan sonra kılınan ilk cuma namazına katıldı. Tarihi bir gün yaşadıklarını ifade eden ve 86 yıllık hasretin sona erdiğini dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Bugün bir mefkurenin, bir davanın zafer günü. Bugün bedeni farklı yerlerde olsa da imanla, aşkla, heyecanla çarpan kalpler Ayasofya’da. Rabbimize hamdolsun, vesile olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun” dedi.

Hasret sona erdi
Başkan Ekrem Yüce, “Bugün 86 yıl aradan sonra kılınan ilk cuma namazı için Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ndeydik. Hamdolsun uzun bir hasretten sonra vuslat gününe şahitlik ettik. Ayasofya’dan yükselen ezanlar, Kur-an’ı Kerimler mazlum ve mahzun coğrafyaların ümididir. 86 yıllık aranın ardından Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’ın irad ettiği hutbede de belirttiği gibi Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması, başta Mescid-i Aksa olmak üzere, yeryüzünün bütün mahzun ve mazlum mescitlerinin ümide kavuşmasıdır. Ayasofya’nın ibadete açılması, temeli tevhid, tuğlası ilim, harcı erdem olan medeniyetimizin yükselmeye devam edişidir. Rabbim kabul eylesin. Fatih’in emaneti Ayasofya’nın tekrardan ibadete açılmasına vesile olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan, ilim ve fikir dünyamızın değerli isimlerinden Allah razı olsun” diye konuştu.

Sakarya’dan yüzlerce vatandaş Ayasofya’da
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde 86 yıl aradan sonra kılınan ilk cuma namazına Sakarya’dan da yüzlerce vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla Demokrasi Meydanı’ndan hareket eden otobüslerde maske ve dezenfektanlar katılımcılara dağıtıldı. Tarihi buluşma için yola çıkan vatandaşlar organizasyon dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkür etti.