Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, Süper Lig’de mücadele edecek Büyükşehir Basketbol Takımı’nın maçlarını oynayacağı 5 bin kişilik Sakarya Spor Salonu’nda tadilat çalışmaları yapılması için ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü’nün önümüzdeki sezon maçlarını oynayacağı Serdivan’da bulunan 5 bin kişilik Sakarya Spor Salonu’nda gerekli tadilatların yapılacağını açıkladı. Mutlu, tadilatların yapılması ve salonun Süper Lig’e hazır hale getirilmesi için 15 Eylül Cuma günü ihaleye çıkılacağını belirtti.

Mevcut salon kriterleri karşılamıyor
Büyükşehir  Basketbol Spor Kulübü’nün önceki sezon elde ettiği başarıyla tüm şehre büyük bir sevinç yaşattığını vurgulayan Mutlu, “Takımımız elde ettiği başarı neticesinde şehrimizi bu yıl Tahincioğlu Süper Ligi’nde temsil edecek. Geçtiğimiz sezonlarda iç saha maçlarımızı büyük oranda Atatürk Spor Salonu’nda oynamıştık. Fakat bin 500 kişilik kapasiteye sahip bu salon Süper Lig için ufak kalıyor ve bazı kriterleri karşılamıyor. Bunun için Serdivan’da bulunan 5 bin kişilik Sakarya Spor Salonu’nu takımımıza hazırlama noktasında gerekli çalışmaları tamamladık. 15 Eylül Cuma günü saat 10.30’da tadilat çalışmaları için ihaleye çıkacağız” diye konuştu.

Tribünler güçlendirilecek
Sakarya Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek tadilat çalışmaları ile ilgili bilgiler paylaşan Mutlu, “Salonun protokol tribünü kısmında iyileştirmeler yapacak, mevcut protokol tribünün alt kısmına bir tribün daha inşa edeceğiz. Bunun yanı sıra diğer portatif tribünlerde de güçlendirmeler yapacağız. Yalıtım problemlerini çözmek için ilave çatı inşa edeceğiz. Duvar ve yer tamiratları yapacak, kaplamaları değiştireceğiz. Havalandırma ve elektrik sistemlerinde de iyileştirmeler gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımız ile salonu Süper Lig’e uygun hale getireceğiz. Bu vesileyle takımımıza Süper Lig’de başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.