Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, balık popülâsyonuna katkı sunmak, doğal dengenin korunmasını sağlamak ve amatör balıkçılığı arttırmak için şehrin muhtelif bölgelerinde bulunan göletlere 47 bin yavru sazanın bırakıldığını açıkladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile Sakarya Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sulama göletlerinde balıklandırma çalışması gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen balıklandırma çalışmalarıyla balık popülasyonunda artış, doğal dengenin korunması ve amatör balıkçılığa katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yusuf Çelebi, 47 bin yavru sazanın şehrin muhtelif bölgelerinde bulunan göletlere bırakıldığını açıkladı.

47 bin yavru sazan
Çelebi açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Şehrimiz doğal yaşamına katkı sunmak için Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ile önemli bir çalışma gerçekleştirdik. Balık popülâsyonuna katkı sunmak, amatör balıkçılığa katkı sağlamak için Taraklı’da Karagöl, Kayaboğazı, Serdivan’da Dağyoncalı, Kaynarca’da Turnalı, Geyve’de Akdoğan, Pamukova’da Kemaliye, Ferizli’de Nalköy göletlerine 47 bin yavru sazanı bıraktık. Burada önemli bir husus da şudur: Yapılan çalışmaların sonucunu görebilmemiz adına bilinçsiz avlanmalara ve çevre kirliliğine dikkat edilmesi gerekir. Bu anlamda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz” dedi.