Sakarya’nın tarım geleceği için 2 önemli projeden bahseden Başkan Yüce, “Erenler Alancuma’da 500 dönümlük alanda inşa edeceğimiz Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezimizde çalışmalarımızı başlattık. Etaplar halinde hayata geçireceğimiz proje bölgenin en kapsamlı tarım projesi olmasının yanı sıra eğitici bir misyonu da üstlenecek. Melen Botanik Vadisi için 4 bin dekar alanda gerçekleştireceğimiz projede ciddi emek harcamaktayız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, TV264 canlı yayınına konuk oldu. Koronavirüs çalışmalarını değerlendirirken; yatırım ve hizmetlere ilişkin bilgiler paylaşan Başkan Yüce, 3 milyonu aşkın maskeyi dağıttıklarını, haftada 100 bin maske üretimine başladıklarını ve ekipler aracılığıyla tüm hanelere maske ulaşacağını söyledi.

Haftada 100 bin maske
Şehirde gerçekleştirdikleri Koronavirüs çalışmalarını anlatarak konuşmalarına başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Salgınla mücadele kapsamında ekiplerimiz, 7/24 anlayışı ile belirlediğimiz program dahilinde dezenfekte çalışmalarını düzenli olarak gerçekleştiriyor. Sakarya'da ilk etapta 2 buçuk milyona yakın maske dağıtımı gerçekleştirdik. Şehir merkezlerinde birçok noktada ve tüm ilçelerde pazar yerleri başta olmak üzere muhtarlıklar ve sosyal alanlarda maske dağıtımı ve dezenfektan işlemlerine devam ediyoruz. Maske üretimine başladık. Kurduğumuz tesiste haftalık 100 bin maske üretimi planlıyoruz. Ürettiğimiz maskeleri şehrimizde ki her haneye ulaştırmak için ekiplerimizi oluşturduk” dedi.

Tarım birinci önceliğimiz
Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’mızı tarım konusunda öncü haline getirmek için çalışma halindeyiz. Erenler Alancuma’da 500 dönümlük alanda inşa edeceğimiz Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezimizde çalışmalarımızı başlattık. Etaplar halinde hayata geçireceğimiz proje bölgenin en kapsamlı tarım projesi olmasının yanı sıra eğitici bir misyonu da üstlenecek. Proje ile öğrencilerimize tarım ve hayvancılık konusunda bilgiler sunacak, tarım alanında alışan herkesi daha fazla bilgi sahibi, alanında profesyonel kişiler haline getireceğiz. Melen Projemizi takriben 70 kilometrelik bir alanda gerçekleştireceğiz. Toplamda 4 bin dekar alanda gerçekleştireceğimiz projemiz için ciddi emek sarf ediyoruz. Burada atıl durumda bulunan alanı ekonomiye katkı sağlamak amacıyla değerlendiriyoruz” dedi.

Sakaryaspor bizim canımız
Sakaryaspor’un her daim yanında olduklarını belirten Başkan Ekrem Yüce, “Sakaryaspor benim gönlümdedir. Sakaryaspor benim baş tacım diyorsam eğer ve hiçbir şey yapmıyorsam böyle Sakaryasporluluk olmaz. Her sevdanın bir bedeli vardır.  Emek vermeden, ter dökmeden hiçbir zaman sevda olmaz. Bizler Sakaryaspor için bedel ödemeye her zaman kendimizi hazır eylemişizdir. Bizler bugünün değil, kendimizi bildiğimiz andan beri Sakaryaspor’a gönül vermişizdir” dedi.