15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerine katılan Başkan Ekrem Yüce, “30 Ağustos Zaferi, milletimize Cumhuriyetin ve bağımsızlığın kapılarını araladı. Bu zaferin ayrı bir önemi daha var. Biz sadece vatanımızı kurtarmadık. Sömürgeciliğe, işgalciliğe karşı durarak tüm mazlumlara umut olduk. 30 Ağustos, aziz milletimizin tarihe gömülmesini isteyenleri hüsrana uğratan bir zaferdir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Zafer Bayramı programına katıldı. Anadolu Motifleri Dans Gösterisi, Kent Orkestrası Konseri, Mehter Takımı gösterisi ve Havai Fişek gösterisinin gerçekleştirildiği programa katılım yoğun oldu. Programa Başkan Yüce’nin yanı sıra Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Garnizon Komutan Vekili Albay Salih Üstündağ, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, STK’lar ve çok sayıda Sakaryalı vatandaş katıldı.

Çabalamaktan vazgeçmeyeceğiz
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Ekrem Yüce, “30 Ağustos Zaferi, milletimize Cumhuriyetin ve bağımsızlığın kapılarını araladı. Bu zaferin ayrı bir önemi daha var. Biz sadece vatanımızı kurtarmadık. Sömürgeciliğe, işgalciliğe karşı durarak tüm mazlumlara umut olduk. 30 Ağustos, aziz milletimizin tarihe gömülmesini isteyenleri hüsrana uğratan bir zaferdir. Millet olarak topyekûn bir olduk. Genç, yaşlı, çocuk demeden hepimiz fedakârlıklarda bulunduk. Cumhuriyetimizin temelleri bu zaferle atıldı. Zaferler kan, ter, çaba olmadan kazanılmaz. Kanımız döküldü, terimiz aktı ama çabalamaktan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Her fırsatta vatanımızı kasteden iç ve dış mihraklara karşı dik duracağız” dedi.

Vatan için çalışacağız
Konuşmasına devam eden Yüce, “Er meydanında kazandığımızı masada kaybetmemek için var gücümüzle çalışmalıyız. Yılmadan usanmadan çalışmalıyız. Bunu bu vatan için çekinmeden canlarını feda eden şehitlerimize, korku nedir bilmeden düşmanın üzerine koşan gazilerimize borçluyuz. Bu borcu her zaman daha çok çalışarak, daha çok vatanımız için kendimizi feda ederek ödeyeceğiz. Ben bu hususta tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bizlere bir daha o günleri yaşatmasın” dedi.

Ağustos Ayı Zafer ayıdır
Ağustos ayının zafer ayı olduğunu dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bu vatanın bize yurt olması, 1071 yılında bir Ağustos ayında nasip olmuş, en sonunda bizi tarihten silmek isteyenlere verilen ders yine bir Ağustos ayı içerisinde, 30 Ağustos’ta Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde kahraman Türk askerinin göstermiş olduğu başarıyla elde edilmiş. Bu başarılar zinciri bizim gözümüzde Ağustos ayını çok farklı bir noktaya götürmüş. 30 Ağustos zaferi inancın zaferidir, silahına güvenenlerin kaybettiği, inancına, imanına güvenenlerin kazandığı bir zaferdir, 30 Ağustos zaferi tevazunun, vakarın kibire karşı başarılı olduğu bir zaferdir, 30 Ağustos zaferi bu toprakların bizim olduğunun göstergesi olarak çok kıymetli bir yer ifade etmiştir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi, bütün gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyoruz. Onlara layık bir nesil olmak için, onların uğruna can verdikleri mukaddesata bizlerin de sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz” dedi.