Sakarya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Valilikte tebriklerin kabulüyle başlayan gün geçiş törenleriyle sona erdi. Başkan Yüce, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şehir genelinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama programlarına katıldı.  İlk olarak Valilik makamında gerçekleşen törende Vali Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve İl Garnizon Komutanı Albay Fahri Can Çağlar; il protokolü, STK temsilcileri ve vatandaşların tebriklerini kabul etti. Sakarya Valiliğinde gerçekleşen kabulün ardından kutlamalar Atatürk Bulvarı’nda tören programları ile devam etti.

98. yıldönümü
Vali Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Yüce ve İl Garnizon Komutanı Albay Çağlar vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etmesinin ardından başlayan program; öğrenciler, STK’lar, askeri ve sivil birlikler, sporcuların geçit töreniyle sona erdi. Kutlamaların ardından değerlendirmelerini paylaşan Başkan Ekrem Yüce, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümü kutlu olsun. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kahraman silah arkadaşlarını minnetle anıyorum. Canları pahasına bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilikle şereflenen tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”