Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı yeni sezona fırtına gibi hazırlanıyor. Haftanın altı günü antrenman yapan Bisiklet Takımı günde ortalama 100 kilometrelik rotada pedal çevirerek 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonasına hazırlanıyor.

Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımı yeni sezona fırtına gibi hazırlanıyor. 8 Haziran’da birinci etap kamp çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi Bisiklet takımı günde ortalama 100 kilometre pedal çevirerek sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

Hedef şampiyonluk
Haftanın altı günü antrenman yapan takım daha sonra ikinci etap kampı için Kayseri’ye giderek yüksek irtifa antrenmanları gerçekleştirecek ve orada uluslararası yarışmalara katılım sağlayacak. Altı milli sporcu ile antrenmanlara devam eden Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımında hedef 2020 Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonluğu.

Haftanın 6 günü 100 kilometrelik rota
Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Takımından yapılan açıklamada, “ 8 Haziran’da takımımızın hazırlık kampını başlattık. Takımımızda Milli sporcularımız Halil İbrahim Doğan, Zeki Kaygısız, Mustafa Sayar, Onur Balkan, Onur Turgut, Emre Yavuz, Serkan Balkan olmak üzere altı sporcu ile devam ediyoruz. Kampımızın ilk etabında haftanın 6 günü 100 kilometrelik rotadan oluşan dağ ve yol bisikleti antrenmanlarını gerçekleştiriyoruz” denildi.

Yarışa en iyi şekilde hazırlık
“Kampın ikinci etabı için Kayseri’ye giderek yüksek irtifa antrenmanları gerçekleştireceğiz ve orada uluslararası yarışmalara katılım sağlayacağız. Kayseri kampından sonra ise yurt dışından aldığımız yarış davetlerine katılarak pedal çevireceğiz. Asıl hedefimiz olan 2020 Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonasına hazır bir şekilde takımımızı yarıştırmayı hedefliyoruz. Takımın içerisinde hem dağ hem yol bisikleti müsabakalarında şampiyonluklar yaşamış başarılı sporcularımız mevcut. Ayrıca Ağustos ayında şehrimizde yapılacak olan Türkiye Yol Şampiyonası var. Dolayısı ile hem Türkiye Yol Şampiyonası hem uluslararası müsabakalar hem de Dünya Şampiyonasına hazırlıklarımız süratle devam ediyor.”