‘S’ Plaka İçin Kayıtlar Sürüyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan ve şehirdeki servis taşımacılığı sektörü esnafını kayıt altına alacak olan ‘S’ Plaka Uygulamasında başvurular devam ediyor. Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Daha önce de ifade ettik; S Plaka emniyet, konfor, denetim ve hizmet standartlarının artması anlamına geliyor. Servis taşımacılığı konusunda örnek bir çalışmayı hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

Bir ayda Bin 100 Başvuru
Pistil, “‘S’ plaka uygulamasında başvurularımız devam ediyor. 3 Ağustos tarihinde başvuruların başladığını duyurmuş, üç aylık bir başvuru süresinin olduğunu açıklamıştık.  Geride bıraktığımız bir ay içerisinde uygulama için yaklaşık bin 100 başvuru gerçekleştirildi. Kalan iki aylık süre içerisinde de başvuruda bulunmak isteyen servis esnafımız Şoförler Odası Başkanlıklarına veya Ulaşım Dairesi Başkanlığımıza gelerek kayıtlarını yaptırabilirler” ifadelerini kullandı.

Yasal Süre Dışında Kayıt Yok
Fatih Pistil açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Hak kaybına uğramamak adına başvuruların belirlenen yasal süre içinde yapılması gerekmektedir. Bu çok önemli.  Belirlenen süre dışında yapılan başvurularda herhangi bir hak talep edilemeyeceğini ifade etmiştik. Daha önce de söylediğimiz gibi 2014 yılına ait vergi kaydı, oda kaydı, fatura ve servis aracına ait ruhsat belgeleri olan esnafımız için 7 bin 500 TL, bunun dışında 30 Mart 2014 tarihi öncesinde Büyükşehir sınırları içerisinde çalışıp, Büyükşehir’den Güzergâh İzin Belgesi bulunmayanlara ise 10 bin TL bedelle ‘S’ plaka teslim edilecek. Tüm esnafımızı uygulamadan yararlanmaya davet ediyoruz.”