Büyükşehir Belediyesi SGM’de başlatılan ‘Cüzdan Dostu Atölye’de gerçekleştirilen eğitim seminerleri tamamlandı. 6 farklı başlıkta 200 kursiyerin yer aldığı atölyenin sonunda katılımcılara belgeleri takdim edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi tarafından düzenlenen ‘Cüzdan Dostu Atölye’de seminerler tamamlandı. 6 farklı başlıkta 200 katılımcının yer aldığı atölyede Bütçe Yönetimi, Mutfak Yönetimi, Tüketici Hakları, Konut Seçim ve Düzenlenmesi, Girşimcilik ve İş Kurma, İsrafı Önlemenin Yolları konulu eğitimler gerçekleştirildi. Alanında uzman isimlerin katıldığı 6 haftalık seminerlerin sonunda katılımcılara belgeleri takdim edildi.

6 farklı başlık
Katılımcılar; Bütçe Yönetiminde harcamalarını, doğru bütçe kullanımını detaylı bir şekilde öğrendi. Mutfak Yönetiminde kolay tarifler ile alışveriş becerilerini geliştirmeye yönelik tavsiyeler aldı. Tüketici Haklarında alışverişlerde karşılaşılan sorunları ve çözümleri konularına ele alındı. Konut Seçimi ve Düzenlemesi seminerinde tapu ve sözleşme konusunda bilinçlenen katılımcılar, Girişimcilik ve İş Kurma dersinde KOSGEB ve desteklerini daha detaylı bir şekilde inceleme fırsatı buldu. Programın son konusu olan İsrafı Önlemenin Yolları dersinde ise katılımcılara, yaşam alanlarında nerede, nasıl tasarruf edebilecekleri konusunda bilgiler sunuldu. Yapılan açıklamada, yeni projelerle farklı alanlardaki çalışmaların devam edeceği ifade edildi.