Büyükşehir Belediyesi Yaşayarak Öğrenme Macera Park’ında 7-14 yaş arası çocukları toprak ve doğayla buluşturan ‘Benim Bahçem’ projesinde kayıtlar başladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşayarak Öğrenme Macera Park tarafından düzenlenen ve 7-14 yaş arası çocukların katılacağı ‘Benim Bahçem’ projesinde kayıtlar başladı. 12 Nisan Cuma gününe kadar Macera Park’ta kayıtların devam edeceğini belirten Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, proje ve kayıtlar için detaylı bilgi almak isteyenlerin 221 40 60 numaralı telefonu arayabileceklerini dile getirdi.

Kendi sebze ve meyvelerini yetiştirecekler
Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, “‘Benim Bahçem’ projemizle çocuklarımızın çeşitli bitkileri tanımalarını, yetiştirdikleri ürünlerin gelişim aşamalarını görmelerini, birlikte iş yapabilme kültürünü kazanmalarını ve tohumdan sofraya geliş aşamalarını öğrenmelerini amaçlıyoruz. Yaklaşık üç senedir devam ettirdiğimiz ‘Benim Bahçem’ projesi ile birçok çocuğumuzun toprak ve doğa ile iç içe olmasını sağladık. Bu yılda devam edeceğimiz projemizle 30 öğrencimiz oluşturacakları hobi bahçesinde kendi sebze ve meyvelerini yetiştirecekler. Uzman eğitimcilerimiz tarafından verilecek olan derslerle çocuklar teknolojik aletlerden uzakta toprakla ve doğayla iç içe olacaklar” dedi.