Büyükşehir Zabıta teşkilatı seyyar satıcıların önüne geçmek adına denetimlerini sıklaştırdı. Koronavirüsten dolayı sokak pazarlarının kapalı olması ile meydana gelen artışın ardından harekete geçen Büyükşehir Zabıta ekipleri, kanunlar çerçevesinde satış yapan seyyar satıcılara yönelik gerekli yasal işlemleri gerçekleştiriyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı denetim çalışmalarını sürdürüyor. Şehir merkezinde mevzuata aykırı olarak seyyar satıcılık yapan kişilerde havaların ısınması ve sokak pazarlarının kapalı olması dolayısıyla meydana gelen artış ile harekete geçen Büyükşehir Zabıta ekipleri, kanunlar çerçevesinde satış yapan seyyar satıcılara yönelik gerekli yasal işlemleri gerçekleştiriyor.

Seyyar satıcılığa geçit yok
Zabıta Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Seyyar satıcılık yapan vatandaşlarımız her ilçemizde açılan pazar yerlerine kayıt olarak satış yapabilirler, vergi vermeden kayıt dışı satışlar vergisini veren esnafımızı da olumsuz yönde etkilemektedir. Göz ardı edemeyeceğimiz diğer bir konu ise ana caddelerde seyyar olarak açıkta satışa sunulan ve menşeisi belli olmayan yiyecekler akciğer ve solunum yollarında kalıcı hasar bırakan egzoz gazlarına maruz kalmaktadır. Koronavirüs salgını başlangıcından beri alınan önlemleri titizlikle uygulayan vatandaşlarımızdan ricamız sağlığımızı olumsuz etkileyen bu konuda da hassasiyetle davranıp seyyar satıcılarla aralarına mesafe koymalarıdır. Zabıta teşkilatı olarak denetimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.