Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, kamuya açık alanlarda gelişigüzel asılan, çevre ve görüntü kirliliği oluşturan afiş ve ilanlara karşı uyarılarda bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı kamuya açık alanlarda gelişigüzel asılan, çevre ve görüntü kirliliği oluşturan afiş ve ilanlara karşı vatandaşları uyardı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, kamuya ait alanlara izinsiz afiş ve ilan asılmaması konusunda vatandaşlardan hassasiyet beklenildiği ifade edildi.

Denetimler sürecek
Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi, “Kamuya ait alanlara, otobüs duraklarına, elektrik trafolarına, telefon dağıtım kutuları ve kulübelerine, aydınlatma direklerine, trafik yön-bilgi levhalarına, sinyalizasyon direklerine, ağaçlara ve rızası olmadan özel kişilere ait yerlere afiş ve ilan asmak 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince yasaktır. Mevzuata göre idari işlemler uygulanmaktadır. Bu konuda denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir.”