Yeşile Değer Veren Şehir, Sakarya

Hedeflerimiz doğrultusunda çalışıyoruz
Sakarya genelinde, son dönemlerde gerçekleştirilen peyzaj çalışmalarını değerlendiren Yılmaz Çiğdem, “Biz yöneticilerin en önemli görevi, güzelliği korumak, muhafaza etmek ve geliştirmektir. Çevre alanında ana konuların son dönemlerde çözüme kavuşması ile beraber peyzaj uygulamalarında ciddi bir artış hedefledik. Büyükşehir Belediyemizin bu hedefleri doğrultusunda, teknik ekibimizle yapılan çalışmalarla, gerek görsel olarak gerekse kalite anlamında önemli çalışmalara imza attık” diye konuştu.

 

Yeşil alanlar artıyor
Çalışmalarında gelecek planlamasının iyi yapıldığını da belirten Çiğdem, “Büyükşehir Belediyesi olarak, hiçbir çalışmamızı gelişigüzel, günü düşünerek yapmıyoruz. Attığımız her adım, hayata geçirdiğimiz her karar, büyük fotoğrafın bir parçası olarak görülmeli. Korucuk Park, Yenikent Park, Sebahattin Zaim Bulvarı, rekreasyon çalışmaları, yeşil kavşaklar, yol güzergahlarındaki peyzaj uygulamaları gibi çalışmalarla aktif ve pasif yeşil alanlarda kayda değer artışlar gerçekleşti” şeklinde konuştu.

 

Büyükşehir Belediyesiyiz
Çevre yatırımlarının il sınırları dahilinde devam ettiğini belirterek açıklamalarını sürdüren Yılmaz Çiğdem, “İlçe merkezlerimize meydanlar, parklar yapıyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı caddeler üzerinde de çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Karapürçek’te güzel bir park yaptık. Onun ardından Arifiye Meydanı’nı halkımızın hizmetine sunduk. Şimdi Sapanca’da yeni bir meydan çalışması başlattık, bunun da ihalesini gerçekleştirdik, yakında temelini atacağız. Söğütlü ve Ferizli içinde bu yönde çalışmalar gerçekleştireceğiz. Şehir merkezinde de çalışmalarımız sürüyor. Biz, Büyükşehir Belediyesiyiz. Bizim sadece şehir merkezine hizmet götürmemiz gibi bir şey olmaz. Biz, sadece şehir merkezini güzelleştirme derdinde olmadık. Sakarya’nın tamamının güzelleşmesi, daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için çalışıyoruz” dedi.

 

Çalışmaya devam ediyoruz
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yılmaz Çiğdem, açıklamalarının son bölümünde ise, “Mevcut yürüyen çalışmaların yanında; Söğütlüpark, Seyirtepe mevkiine Seyir Park, yeni açılacak yolların peyzaj çalışmaları, Sebahattin Zaim Bulvarı yeni rekreasyon alanları yeni düzenlemeleri gibi çalışmalarımız olacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu öncülüğünde uzun ve sorumluluğu ağır olan bir yola çıktık. Bu konuda elbet daha yapacak çok işimiz var” ifadelerini kullandı.