Yeşil Türkiye'ye Katkı

Yeşil Türkiye’ye katkı programında Bosna Hersekliler Derneği tarafından yetiştirilen mavi ladin, ligustvum, şimşir ve taflandan oluşan bin adet fidan dağıtıldı. Programda bir konuşma yapan Bosna Hersekliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Güngör, dernek olarak bu yıl evlere bin adet fidan dağıtımında bulunduklarını belirterek “Halkımızda yeşile rağbet var. Yeşille verilen önem bakımından ülkemiz 200 ülke arasında 21’inci sıraya yükseldi. Bizde dernek olarak çevreye katkıda bulunmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi çevre düzenlemesi ve yeşillendirilmesin de çok başarı çalışmalar gerçekleştiriyor. Bizlere de bu güzellikleri korumak ve yeşile katkıda bulunmak gibi görevler düşüyor. Ben şahsen emekli doktor olarak fidan yetiştiriyorum. Bu fidanları da derneğimiz aracılığı ile halkımızla paylaşıyoruz. 10 binlerce fidan dağıtmayı hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesine bizlere verdiği desteklerden ve katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Program öncesinde Büyükşehir Belediyesi bandosu mini bir konser verdi. Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan basın mensuplarına da fidan vermeyi ihmal etmedi.