Çatalköprü Mahallesi’nin girişinde başlatılan köprü yenileme çalışmalarını inceleyen Başkan Toçoğlu, “56 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde inşa edeceğimiz yeni köprüdeki imalat çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlayacak, yenilediğimiz köprüyü hemşerilerimizin kullanımına sunacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, eski Ankara Yolu olarak bilinen güzergahta, Çatalköprü Mahallesi’nin girişinde başlatılan köprü yenileme çalışmalarını inceledi. Kısa süre içerisinde tamamlanacak çalışmaların ardından güzergâhtaki ulaşım güvenliğini daha da arttıracaklarına vurgu yapan Başkan Toçoğlu, yenilenen köprünün uzun yıllar bölge ulaşımına hizmet sunacağını ifade etti.

Ulaşım Güvenliği
Bölgede başlatılan çalışmalar ile ilgili bilgiler de veren Başkan Zeki Toçoğlu, “Eski köprüde çalışmalarımız başlamadan önce bölgenin ulaşıma kapanacağını ifade etmiştik. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına güzergahtaki ulaşımı gerekli işaret ve işaretçiler kullanılarak alternatif güzergahlara yönlendirdik. Diğer yandan köprüdeki yıkım çalışmalarımız tamamlandı. 56 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde inşa edeceğimiz yeni köprüdeki imalat çalışmalarımız da tüm hızıyla sürüyor” diye konuştu.

İmalat Çalışmaları Başlayacak
Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar ise, “Köprüde fore kazık işlemlerini tamamladık. Şuan köprünün orta ayağında temel kazma çalışmalarımız devam ediyor. Kısa süre içerisinde yenilenen köprünün orta ayağındaki imalat çalışmalarımız da başlayacak” ifadelerini kullandı.