Yenikent Parkı Ay Sonunda Açılıyor

Parkın içinde her şey var

Yenikent Parkı hakkında bilgiler veren Başkan Zeki Toçoğlu, “Herkesin bildiği gibi Camili’de çok büyük bir park yapıyoruz. Toplam 40 bin metrekare alan üzerine yaptığımız parkın, 33 bin metrekaresi yeşil alan olacak. Çim serme çalışmalarının yüzde 60’ı tamamlanmış durumda. Kalan yerlerin tamamlanması için ekiplerimiz çalışıyorlar. Yenikent Parkı’nın içerisinde insanlarımızın dinlenebileceği, stres atabileceği, piknik yapabileceği ve spor yapabileceği alanlar olacak. Örneğin parkın içerisinde çocuk oyun grupları, basketbol ve voleybol sahaları yer alacak. Ayrıca fitness aletleri de koyduk. İnsanlarımız burada spor yapabilecekler. Parkın içerisinde 50 araçlık otoparkta yapıyoruz. Vatandaşlarımızın oturup sohbet etmeleri için 480 metrekare alana sahip kır kahvesi yapılıyor. Parkımız da piknikte yapılabilecek. Parkın muhtelif yerlerine 21 tane üstü kapalı piknik masaları koyuyoruz. Unutmadan söyleyelim, parkımızın içerisinde 1.5 kilometre uzunluğunda yürüyüş yolu da olacak” dedi.

 

Yenikent’te hayat canlanacak

Çalışmalar hakkında Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Oktar’dan detaylı bilgiler alan Başkan Toçoğlu, “Yenikent parkımızda arkadaşlarımız hızlı bir şekilde çalışıyorlar. İnşallah bu ayın sonuna doğru parkımızı hizmete açacağız. Yenikent’teki sosyal hayat canlanacak. Parkın hemen yanında yapacağımız kültür merkezi içinde çalışmalarımız devam ediyor. Kültür Merkezi’ni de Yenikent’e kazandıracağız. Her alanda çalışmalarımız devam ediyor. Sakarya’nın yarınları çok daha güzel olacak” diye konuştu.

Başkan Toçoğlu, Yenikent Parkı’ndaki incelemelerinin ardından, Camili Muhtarı Yunus Özçelik’i de makamında ziyaret etti. Yunus Özçelik, Yenikent’e yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Toçoğlu’na teşekkür etti.