Çark Deresi Rekreasyon Projesi 5. Etabı’nda tamamlanan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Çark deresi kenarında çalışmalar yaparak şehrimize yeni tesisler kazandırmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda 5’inci etapta 41 bin 700 metrekarelik alandaki çalışmaları da tamamladık, yeni havuz hizmete girdi” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yazlık-Yenikent Çark Deresi Rekreasyon Projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Projenin 5’inci etap çalışmalarının tamamlandığını belirten Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Yenikent girişlerini daha da canlandıran rekreasyon projemizin ilk dört etabında sosyal donatı alanları, bisiklet yolları, spor tesisleri, bölgenin en büyük aquaparkını, basketbol sahaları, tenis kortları, dinlenme ve yürüyüş alanları inşa ettik. Bölgeye önemli bir cazibe kazandıran çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” diye konuştu.

42 dönüm yeşillendirildi
Projenin 5. etap çalışmaları ile ilgili açıklamalar da yapan Oktar, “4 etaplık çalışmamızın ardından başlattığımız 5. etabımızda yaklaşık 42 dönümlük alanı yeşillendirdik. Proje kapsamında bölgenin aydınlatma çalışmaları ve gerekli peyzaj düzenlemeleri de yapıldı.  Ayrıca diğer etaplar kapsamında yeni inşa edilen havuz da hizmete girdi. Rekreasyon alanında inşa edilen camiinin tamamlanması ile daha da güzel bir görünüme kavuşacak projemizin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.