Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yeni Türkiye Yolunda’ konulu panele katılan Güler, “Artık Türkiye’nin eli güçlü ve yeni Türkiye reste rest çekebilecek bir konumda yer alıyor” ifadelerini kullanırken; Kekeç, “Partner bile olamayacak dini yapılarla mücadele etmek Yeni Türkiye’nin en asli görevlerindendir” ve Öztürk, “Lozan’dan bu yana aynı topraklarda ayrı düştüğümüz kardeşlerimizle bir paydada buluşmaya çalışıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Ekim Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Yeni Türkiye Yolunda’ konulu panel ile devam etti. AKM’de gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, Daire Başkanları, Gazeteci Yazarlar Turgay Güler, Yusuf Ziya Cömert, Özlem Özcan, Ahmet Kekeç ve Hasan Öztürk, siyasi analist Savcı Sayan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kötü ruhlarla mücadele
Moderatörlüğünü Özlem Özcan’ın yaptığı panelde ilk sözü alan Gazeteci-Yazar Güler, “Bugün komşularla sıfır sorun politikasını yerden yere vuranlar, 80 yıl boyunca ‘Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur’ felsefesini güttüler. Türkiye’de var olan bu vesayet yüzünden bir türlü beklediğimiz konumda yer alamadık. Artık Türkiye’nin eli güçlü ve Yeni Türkiye reste rest çekebilecek bir konumda yer alıyor. Bugün içeride ve dışarıda birçok kötü ruhla mücadele etmek zorundayız. Bu mücadele asla bitmeyecek. Yeni Türkiye kendi içerisindeki ve bölgesindeki kötü ruhlar ile mücadele etmekten asla yorulmayacak” ifadelerini kullandı.

Artık yeni bir anlayış var
Güler’in ardından söz alan Sayan ise, “Eski Türkiye’de 5 milyonluk bir kitle nüfusun diğer kısmının gelirini kendi arasında paylaşıyordu. Bu insanlar Anadolu’ya hükmediyordu. Anadolu insanımız da bu insanların elinde eziliyordu. Artık Türkiye’de doğu ve batı arasındaki mesafeler kısaldı. Eski Türkiye’nin sevdalıları bu zamana kadar doğusu batısı tüm Türkiye’yi birbirine düşman ettiler. Yeni Türkiye hedefinde birleşenler ise ‘biz kardeşiz, biriz, beraberiz’ dediler. Yeni bir anlayış doğdu. Şimdi elbirliği ile Ortadoğu’daki Müslümanların umudu olan Türkiye’yi küçük bir devletçik haline getirmek istiyorlar. Oynanan bu oyunu hepimiz görmeliyiz” diye konuştu.

Şeytani akıllar
Cömert, “Hakikat neyse ona sahip olmaya, onun yanında yer almaya çalışıyoruz. Bizler masum Anadolu’nun saf çocukları olarak sürekli türlü icatlarla karşı karşıya kalıyoruz. Hayrettir ki oynanan kirli oyunlara karşı galip geliyoruz. Şükürler olsun. Bu şeytani akıllarla mücadele etmek hiçte kolay değil. Mısır’a bakın, Ukrayna’ya bakın. Ukrayna sadece 15 günde bölündü. Türkiye oynanan bu oyunların üstesinden geldi. Şeytanın bile aklına gelmeyecek bir paralel sıkıntısıyla karşılaştık. Anadolu’nun saf çocuğu bununla da mücadele etti. Bu safiyetin kıymetini bilmek zorundayız” dedi.

Olağan şüpheli kim?
Yaşanan son gelişmeleri değerlendirerek konuşmasına başlayan Kekeç, “Yaşanan kirli gelişmelerin ardından şöyle sesler geliyordu; ‘Yaşanan bu gelişmelerle bizim cemaatimizin hiçbir ilgisi yoktur.’ Biz yaşanan bu kirli gelişmelerin sizinle ilişkisi var dememiştik ki zaten. Türkiye’deki cemaatlerin çoğu bu kirli gelişmelerin sorumluluğunu üzerlerine almıyor da, siz niçin açıklama yapma gereği duyuyorsunuz? Demek ki ortada bir olağan şüpheli durumu var.  Meşru hükümete karşı topyekun bir çalışma içerisindeydiniz. Bu çalışmaları gizli yürütüyordunuz. Artık her şey ortaya çıktı. Partner bile olamayacak dini yapılarla mücadele etmek Yeni Türkiye’nin en asli görevlerindendir” ifadelerini kullandı.

Süreci hedef aldılar
Programın son konuşmasında söz alan Öztürk ise, “Türkiye’nin devlet olarak terk ettiği tüm alışkanlık ve ideolojiler, doğu ve güneydoğu Anadolu’da faşizan ve tek tipçi çizgiye sahip unsurlarla bize yeniden dikta ediliyor. Lozan’dan bu yana aynı topraklarda ayrı düştüğümüz kardeşlerimiz de bir paydada buluşmaya çalışıyoruz. İşte böylesi bir Çözüm Süreci paydasında birleşirken, 6-7 Ekim’de kalkıştıkları vandallıkla bu süreci nasıl hedef alabileceklerini gösterdiler” dedi. Gerçekleştirilen panelin sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Turan, Gazeteci Yazarlar Güler, Cömert, Özcan, Kekeç, Öztürk ve yorumcu Sayan’a teşekkür ederek, günün anısına hediyelerini takdim etti.