Büyükşehir Belediyesi şehrin dört bir yanında bulunan birçok parka yeni oyun grupları kazandırıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, çalışmalar için 3 Temmuz Pazartesi günü ihaleye çıkacaklarını duyurdu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından şehrin dört bir yanında bulunan parklara kazandırılacak oyun grupları için ihaleye çıkılacak. İhale kapsamında Sakaryapark, Yenikentpark, Kentpark, Karasu Sahil Park gibi parklara, Taraklı’da yapılacak yeni parka ve muhtelif köy ile mahallelere yeni oyun parkları inşa edilecek. Çalışmalar kapsamında Erenler’e de bir kaykay pisti kazandırılacak. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, yeni park çalışmaları için 3 Temmuz Pazartesi günü ihaleye çıkacaklarını hatırlattı.

Kaykay pisti yenileniyor
Şehrin dört bir yanına kazandırdıkları parklarda bakım işlemlerini yerine getirme noktasında büyük bir özenle çalıştıklarını söyleyen Karamehmetoğlu, “Parklarımız şehrimizin nefes aldığı alanlar. Aynı zamanda özellikle çocuklarımız için önemli eğlence alanları. Spor yapmak, dinlenmek, kitap okumak isteyen vatandaşlarımız da parkları tercih ediyor. Parklarda bulunan oyun ve fitness grupları da önemli bir yere sahip. Bizlerde yeni bir ihaleye çıkarak şehrimizin bir çok noktasına yeni oyun ve fitness grupları kazandıracağız. Sakaryapark ve Kentpark’a kazandıracağımız yeni oyun gruplarımız daha çok küçük yaş grubuna hitap edecek. Yenikentpark ve Karasu Sahil Park’a da yeni oyun grupları geliyor. İhale kapsamında Erenler Ada AVM yanında bulunan kaykay pistini yenileyecek, çok sayıda köy ve mahallemize yeni oyun ve fitness grupları kazandıracağız” diye konuştu.

İhale 3 Temmuz’da
Kısa bir süre Başkan Toçoğlu’nun Taraklı’dan gelen heyetle bir görüşme yaptığını hatırlatan Karamehmetoğlu, “Sayın Başkanımız o gün Taraklı’da çocukların faydalanabileceği bir parkın sözünü vermişlerdi. Yapacağımız ihale kapsamında verilen bir sözü daha yerine getirerek Taraklı’ya büyük bir oyun parkı kazandıracağız. Büyükşehirin hizmet eli her alanda şehrin dört bir yanına ulaşmaya devam ediyor. Oyun grupları ile ilgili ihalemizi 3 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00’da Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda yer alan ihale toplantı salonunda gerçekleştireceğiz. Daha yeşil, parklarıyla örnek olan, insanların parklarında huzur bulduğu ve aynı zamanda eğlendiği bir Sakarya için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.