Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda yeni dönem için açılan 60 branşta 6 bin öğrenci eğitim hizmeti alacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda yeni dönem başladı. SAMEK 2014-2015 öğretim programı kapsamında güzel sanatlardan geleneksel sanatlara, müzik, dil ve sekreterlik eğitimlerine kadar 60 branşta hizmet verileceğini ifade eden Yaygın Eğitim Şube Müdürü Halide Kama, yaklaşık 6 bin Sakaryalının bu eğitimlerden faydalanacağını ifade etti.

16 merkezde 60 branş
Kama, “Bu dönem için yaklaşık 6 bin kayıt aldık. Kayıtlarımıza ilgi gösteren tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yeni öğretim döneminin şehrimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. 16 SAMEK merkezimiz, kadınlar ve gençlerin boş vakitlerini değerlendirmeleri, el becerilerini geliştirmeleri için hazırlandı. İnşallah yıl boyunca devam edecek 60 branştaki eğitimlerimize katılan kursiyerlerimiz aynı zamanda üretimin de bir parçası olacak. SAMEK Satış Ofisi’nde yer alacak eserleri ile aile bütçelerine katkı sağlayacak” dedi.