Nisan Kültür Sanat etkinlikleri Hilal Karaman’ın Muzaffer Çok Kızar Valla söyleşi ve imza günü ile devam etti. Karaman, “Yazarken bana her şey ilham veriyor. Yaşadıklarım, gördüklerim, kurguladıklarım, düşündüklerim hatta şu an bile bir şey beni etkilese kafamda bununla ilgili bir şeyler kurabilirim. Yazmak için yaşamak gerekir.”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri Yazar Hilal Karaman’ın ‘Muzaffer Çok Kızar Valla’ kitabının söyleşi ve imza günü ile devam etti. Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi ve Faik Baysal Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen programa çok sayıda öğrenci ve sanatsever katıldı.

Dönüm Noktam Atölye
Yazar Hilal Karaman, “Okumayı her zaman çok sevmişimdir ama iş yazma kısmına geldiğinde bunu bir türlü hayata geçiremedim. Yazarlık kursuna gitmeye başladığım zaman her şeyi yazıya dökmeye başladım. Birçok yazar beni etkilemiştir ama en çok Rus yazarlardan etkilendim. Hayatımın dönüm noktasını Yazarlık Atölyesi’ne başlamam olmuştur. Bence yazar olabilmenin en önemli yolu çok okumak ve iyi bir gözlemci olabilmektir. Yazmadan önce kafamda kurguları oluşturuyorum. Evde bir iş ile uğraşırken bile kurgu devam ediyor.”

Her şeyden ilham alıyorum
Karaman, “Kitabıma isim bulmak gerçekten çok zor oldu. Aklımda birçok isim vardı fakat hepsi kullanılmıştı. Bende hikâyelerimden birinin adını koymak istedim ve insanları gerçekten şaşırtmayı başardım. Yazarken bana her şey ilham veriyordu. Yaşadıklarım, gördüklerim, kurguladıklarım, düşündüklerim hatta şu an bile bir şey beni etkilese kafamda bununla ilgili bir şeyler kurabilirim. Yazmak için yaşamak gerekir.”

Yalın Açık ve Anlaşılır
Karaman, “Hayatımızda okuduğumuz bazı kitaplar bizi gerçekten çok etkileyebiliyor. Beni de en çok etkileyen eserlerden biri Cervantes’in Don Kişot eseri oldu. Ben her zaman yazılarımı yazarken yalın, açık ve anlaşılır olmayı amaçladım. İnsanlar benim hikâyelerimi okurken olayları net bir şekilde anlamalılar. Kitaplarımdaki hikâyelerin bu denli beğeniliyor olması da beni çok mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.