Yazlık Kavşağı ve bölgede devam eden yol çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Toçoğlu, “Çapı 140 metreye çıkacak kavşakta köprü imalatlarımız devam ediyor. Kipa ile Yazlık Kavşağı arasındaki bin 300 metrelik güzergahı da yapacağımız çalışmalar ile yenileyeceğiz. 25 metre genişliğe sahip ve kavşak projemize entegre olacak arter, aydınlatması, kaldırımları ve bisiklet yollarıyla yeni yüzüne kavuşacak. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Yazlık Kavşağı ve bölgede devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi. Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ve daire başkanlarının yer aldığı incelemede Başkan Toçoğlu, görevlilerden çalışmalarda gelinen nokta hakkında bilgiler aldı. Ulaşımda 12 dev projeyi kısa süre önce açıkladıklarını aktaran Başkan Toçoğlu, “Projelerimizin bir kısmında çalışmalarımızı başlattık. Bu projelerin yanı sıra Yazlık ve Kipa Kavşakları arasında yenileme çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu.

Üretmeye devam
12 dev ulaşım projesinin önemine vurgu yapan Başkan Toçoğlu, “Bu projeler ile şehrimize köprülü kavşak, köprüler, bulvarlar, bisiklet yolları, bağlantı yolları ve üstgeçit kazandıracağız. 12 projenin önemli bir kısmında ciddi mesafeler kat ettik. Bunların yanı sıra şehir merkezinde ve ilçelerimizde sıcak asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Programlarımız dahilinde 2019 yılına kadar asfaltsız grup yolu bırakmamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

25 metre genişlik
Başkan Toçoğlu, “12 dev ulaşım projemizden birisi de Yazlık Kavşağı’nda hayata geçireceğimiz proje. Bu bölgede 140 metre çapında bir kavşak, iki araç köprüsü ve 4 yaya altgeçidi inşa edeceğiz. Köprülerimizde işlemler tüm hızıyla devam ediyor. Kipa Kavşağı’ndan buraya bağlanan bin 300 metrelik güzergahı da yapacağımız çalışmalar ile Yazlık Kavşağı’na entegre edeceğiz. 25 metre genişliğe sahip olacak arterde, kaldırım, aydınlatma ve bisiklet yolları yer alacak. Yolun genişlemesi için kazı ve dolgu işlemlerini tamamladık. Şu anda SASKİ ekiplerimiz tarafından yağmursuyu hattı yapılıyor. Bu hat aynı zamanda arterin Şeker Mahallesi tarafında kalan sokaklarında yağmursuyu problemini çözecek olan altyapıyla entegre olacak” diye konuştu.

Yeni bir yüz
Başkan Toçoğlu sözlerini şöyle tamamladı, “Yağmursuyu altyapısı, aydınlatma ve diğer altyapı imalatlarının bitirilmesinin ardından ilk olarak Kipa Kavşağı’ndan Yazlık Kavşağı’na uzanan hattın asfaltını yenileyeceğiz. Genişleyen yeni yola göre orta refüj, kaldırımlar ve bisiklet yolları da tamamlanarak yolu yenilenen yüzüyle kullanıma sunacağız. Her iki projemizin de şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.