Büyükşehir Belediyesi YADEM 65 yaş üstü vatandaşlara hizmet sunmaya devam ediyor. YADEM Sorumlusu Ömer Faruk Karataş, “YADEM’le yaşlılarımız daha nitelikli zaman geçiriyor” dedi. Emine Solak, “Buraya geldiğimden beri kendimi zinde hissediyorum. Hayatımda büyük değişiklikler oldu” derken Nafiye Koçman, “2 gün gelmeyince kendimi bir hafta gelmemiş gibi hissediyorum. Buraya gelince hayatım değişiyor” diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi (YADEM), 65 yaş üstü vatandaşlar için birbirinden farklı branşlarda hizmet sunmaya devam ediyor. YADEM sorumlusu Ömer Faruk Karataş, “YADEM olarak yaklaşık 90 kişilik kafile ile İstanbul gezimizi gerçekleştirdik. Merkezimizde hizmette bulunduğumuz yaşlılarımızın yanında, Gazilerimiz de yer aldı” ifadelerini kullandı.
Nitelikli zamanlar
Ömer Faruk Karataş, “Yaşlı Destek Merkezimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sakarya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yapmış olduğu bir proje. Bu projede 65 yaş ve üzeri yaşlılarımız için kişisel bakım, evde temizlik, psikolojik destek, fizyoterapi ve hobi kurslarımızla hizmetler sunmaktayız. Hobi kurslarında teknoloji, bilgi, resim gibi sınıflarımızın yanında kulüplerimizde de yaşlılarımızın vakitlerini nitelikli bir şekilde geçirmelerini sağlıyoruz.”
YADEM İstanbul Panorama’da
Karataş, “Yaşlılarımızla birlikte İstanbul Panorama müzesine bir gezi düzenledik. Yaklaşık 90 yaşlımız ile birlikte İstanbul’a gittik. Yaşlılarımız çok memnun kaldılar. Bu hizmetlerin devam etmesini bekliyorlar. Bizlerde genç olarak onların hep yanındayız. Çok güzel ve verimli bir proje. Buradan devlet büyüklerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Yaşlılarımızın görüşleri de bu yönde.”
İyi ki gelmişim
Emine Solak, “Çok güzel bir proje, çok hoşumuza gidiyor. Buraya geldiğimden beri kendimi zinde hissediyorum. Daha önce çok kiloluydum. Buraya gelince 9 kilo verdim. Fizik tedavi görüyorum. Spor yapıyorum. Teknoloji derslerine giriyorum. Hayatımda büyük değişiklikler oldu. En azından sıhhatim açısından. Burada psikoloğumuz var. Ondan çok fayda görüyorum. Her hafta kontrole geliyorum. 1 saat konuşuyoruz. Çok faydasını gördüm. Gezmelere gidiyoruz. Sakarya Köprüsü’ne götürdüler. Hiç gitmemiştim oraya ve buranın sayesinde gördüm. YADEM sayesinde gezmeye başladım. Dün İstanbul gezimiz vardı. Panorama müzesine gittik. Oradan çok memnun kaldık. Bambaşka bir dünyaya girmiş gibi olduk. Eyüp Sultan’a gittik. Ayrıca evlerimize temizliğe geliyorlar. Tertemiz yapıp gidiyorlar. Çok memnunum iyi ki gelmişim.”
Özgür ve neşeli hissediyorum
Nafiye Koçman, “Bir aydır buradayım. Çok memnunum. 2 gün gelmeyince kendimi bir hafta gelmemiş gibi hissediyorum. Buraya gelince hayatım değişiyor. Çok neşeli oluyorum. Çünkü çok kapalı bir kişiydim. Yalnız yaşıyorum. Dün İstanbul’a 90 kişi gittik Çok güzel geçti, çok beğendik. Hepsi güler yüzlü, saygılı insanlar. Hepsi ilgileniyor. Ben 72 yaşındayım. Fiziğe gidiyorum. Faydasını da görüyorum. Psikoloğa gittim ve beni iyileştirdi. Şimdi çok iyiyim. Hepsi benim çocuklarım. Her yere götürüyorlar. Yarın da başka bir yere yürüyüşe gidiyoruz. Ben buraya geldiğim zaman kendimi çok özgür ve neşeli hissediyorum. Sosyal hayatımı çok etkiledi. Burada daha başka bir insan oluyorum. Bu durumum eve de yansıyor.”