Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen YADES projesinde hobi kursları ve kulüplerine başvurular devam ediyor. Davut Yüce, “Hobi kursları ve kulüplerine Sakarya ili sınırları içerisinde ikamet eden, 65 yaş ve üzeri sosyal ve kültürel faaliyetlere meraklı tüm vatandaşlarımız başvurabilir. 5 Haziran Pazartesi günü başlayan kurs başvuruları 10 Temmuz Pazartesi gününe kadar devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi (YADEM) tarafından yürütülen Yaşlı Destek Projesi (YADES) kapsamında hobi kursları ve kulüplerine başvurular sürüyor. Kent Park içindeki yeni binasında hizmete açılan YADES Sakarya ili sınırlarında ikamet eden 65 yaş ve üzeri vatandaşlara; sosyal, fiziksel ve psikolojik destek hizmetleri için düzenlemiş olduğu hobi kursları ve kulüplerine başvurular 10 Temmuz Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Hobi kursları ve kulüpleri
Yaşlı Destek Projesi (YADES) kapsamında düzenlenen hobi kursları ve kulüpleri hakkında açıklamalarda bulunan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Yaşlı Destek ve Koordinasyon Merkezi’nde (YADEM) başvuruları devam eden Hobi Kurslarımız; Hobi Sınıfları, Bilgi Sınıfları, Teknoloji Sınıfları, Müzik Sınıfları ve Resim sınıfları olmak üzere toplam 5 sınıftan oluşmaktadır. Hobi Kulüpleri ise Spor ve Sağlık Kulübü, Gezi Kulübü, Kitap Severler Kulübü ve Bulmaca - Sudoku kulübüyle vatandaşlarımıza hizmet sunmaya hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

Son gün 10 Temmuz pazartesi
Davut Yüce, “Yaşlı Destek Projesi (YADES) hobi kursları ve kulüplerine Sakarya ili sınırları içerisinde ikamet eden, 65 yaş ve üzeri sosyal ve kültürel faaliyetlere meraklı tüm vatandaşlarımız başvurabilir. 5 Haziran’da başlayan kurs başvuruları 10 Temmuz Pazartesi gününe kadar devam edecek. İlk ders zili yine 10 Temmuz Pazartesi günü yaşlılarımız için çalacak. 13 Ekim Cuma günü ise yaz dönemi hobi kurslarımızı bitirmeyi planlıyoruz. Yaşlı vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları en aza indirmeyi amaçladığımız bu yaz dönemi hobi kursu ve kulüpleri ile yaşlılarımızın sosyal yaşamlarını da renklendirmeyi, günlerini daha kaliteli geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz” diye belirtti.

Yaz Dönemi YADES Hobi Kursları ve Kulüpleri ise şu şekilde:

Hobi Sınıfları
Satranç, Dama, Mangala
Örgü-Tığ İşi Çalışmaları
Geri Dönüşüm Çalışmaları

Bilgi Sınıfları
Kur’an-ı Kerim Tesfiri
Kur’an-ı Kerim Okuma
İngilizce- Osmanlıca

Teknoloji Sınıfları
Sosyal Medya Kullanımı
Bankamatik Kart Kullanımı
E-Devlet Kullanımı
Akıllı Telefon Kullanımı

Resim Sınıfları
Yağlı Boya
Kara Kalem

Müzik Sınıfları
Türk Halk Müziği Korosu
Türk Sanat Müziği Korosu

Hobi Kulüpleri
Spor ve Sağlık Kulübü
Gezi Kulübü
Kitap Severler Kulübü
Bulmaca- Sudoku Kulübü