Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Destek Merkezi (YADEM) zor durumda olan yaşlı, yatalak ve engelli bireylere evde bakım hizmeti ile destek oluyor. Bu konuda YADEM ekipleri hasta yıkama yatakları ile yaşlı, yatalak ve hastaların yıkama hizmetleri daha az zahmetsiz ve güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Yaşlı Destek Merkezi (YADEM) evde bakım çalışmalarına devam ediyor. YADEM evde bakım ekipleri zor durumda olan yaşlı, yatalak ve engelli bireylere evde bakım hizmeti ile destek oluyor. Ekipler saç, sakal, tırnak kesimi ve bakımı, hasta yıkama ve vücut temizliği gibi hizmetlerin yanı sıra evde temizlik ekibi ile ev temizliğini de gerçekleştiriyorlar.

Çalışmalar titizlikle yürütülüyor
Konu ile ilgili YADEM’den yapılan açıklamada, “YADEM olarak yaşlılarımızın hayatlarını zenginleştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaşlılarımızın istek ve taleplerine görev evde bakımlarını gerçekleştiriyoruz. YADEM ekibimiz ihtiyaç sahiplerinin evlerindeki gerekli temizlik işlemlerini titizlikle yürütüyor. Kişisel bakımda ise öz bakımını gerçekleştiremeyen yaşlılarımızın ihtiyaçları yaşlı bakım teknikerlerimiz tarafından dikkatle yapılıyor. Eli öpülesi yaşlılarımızın baş tacımız olduğunu ifade ederek yaşlılarımızın daha rahat ve huzurlu bir yaşam sürdürmeleri için çalışmalarımızı aksatmadan yürüteceğimizi belirtiriz” denildi.

Hastalar yıkama yatağı ile temizleniyor
Açıklamanın devamında, “Hastaneye gidecek yaşlılarımıza yaşlı bakım teknikerliği alanında uzman personellerimiz refakat ederek hastanedeki işlemlerine yardım ediyor. Yaşlı vatandaşımız evinden alınarak sağlık kontrollerinden sonra yine evine geri bırakılıyor. Hasta yıkama yataklarımız ile yatalak, kalkmakta sıkıntı yaşayan, bakacak kimsesi olmayan yaslılarımızın yıkama hizmetini hasta yıkama yatakları ile yapıyoruz. Hastamızı yatağından kaldırmadan kolay kurulumu yapılan yıkama yatağımız ile hastalarımızın yıkama işlemi daha az zahmetsiz ve güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Hasta yıkama hizmetimize başvuru yapmak isteyen, yıkama zorluğu çeken herkes 444 40 54 ( 3770-3774) dahili numaralarından ya da YADEM Merkezinden bu hizmete ulaşabilirler” ifadelerine yer verildi.