Voleybol Turnuvası Düzenleniyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü, Voleybol Turnuvası düzenliyor. Turnuvanın müracaatları başladı. Turnuvaya takımlarını oluşturan herkes katılabilecek. Müracaatların 16 Nisan’da sona ereceğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, bütün sporseverleri bu turnuvaya beklediklerini söyledi. İbrahim Aktürk, “Şehrimizin sosyal ve kültürel hayatını canlandırmak adına hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Her ay düzenlediğimiz kültür etkinliklerimiz devam ediyor. Bunun haricinde doğa yürüyüşleri de her Pazar günü büyük bir ilgiyle sürüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak şimdi de, Spor İl Müdürlüğümüzün de desteğiyle Voleybol Turnuvası düzenliyoruz. Bu turnuvaya takımını oluşturan herkes katılabilecek. Turnuvanın başvuruları başladı. Müracaatlar 16 Nisan’da sona erecek. 22 Nisan’da fikstür çekimi gerçekleştirilecek ve 26 Nisan tarihinde de turnuva başlamış olacak. Karşılamalar Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Bütün sporsever hemşehrilerimizi bu turnaya bekliyoruz” dedi.
Turnuvanın başvuru şartları, kuralları ve tarihleri ise şöyle:

- Takımlar listelerini en fazla 12 kişiden oluşturacaktır.
- Yaş sınırı; Erkekler en az 30 (1980 Doğumlu), Bayanlar en az 20 (1990 Doğumlu)
- Takımlar 2 yaş küçük 2 sporcu kontenjanı kullanabilirler.
- Müsabakalarda kıyafet durumu; Erkekler: Forma-Şort-Spor Ayakkabısı - Bayanlar: Forma-Şort-Tayt-Alt Eşofman-Spor Ayakkabısı
- Takımlar Bayan-Erkek karma olabilecektir.
- Takımlar listelerine 1 idareci, 1 antrenör yazabilecektir.
- Gurup müsabakaları kazanılmış 2 set, final müsabakaları kazanılmış 3 set üzerinden oynanacaktır.
- Müsabakalarda cezayı gerektiren konularda karar verme yetkisi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün görevlendireceği Tertip Komitesine aittir.
- Takımlar isimlerini belirlerken sakıncalı olabilecek isimlerin dışında istedikleri ismi seçeceklerdir.
- Müsabakalarda voleybol oyun kuralları uygulanacaktır.
- Müsabakalara katılım ücreti alınmayacaktır.
- Müsabakaların başlangıç saatinde müsabaka mahallinde hazır bulunmayan takım en fazla 10 dakika beklenecektir. Gelmeyen takım hükmen yenik sayılacaktır.
- Müsabakalar devam ederken herhangi bir nedenle, takım listesine sporcu ilavesi kesinlikle yapılmayacaktır.
- Final maçlarında sadece turnuvada oynamış ve takımı elenmiş sporcular transfer edilebilir.
- Takımlar katılım listelerine sporcuların forma numaralarını yazacak ve turnuva süresince değişmeyecektir.
- Fikstür ve Grup oluşturma konuları tertip kurulunca yapılacaktır.
- Takım listeleri en geç 16.04.2010 Cuma günü tarihinde saat 19.30’da Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak toplantıya kadar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı veya toplantıda Tertip Komitesi’ne teslim edilecektir.
      - 22 Nisan Çarşamba günü saat 19.00’da Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak olan toplantıda takımlara fikstür dağıtımı yapılacaktır.
      - 26 Nisan Pazartesi Turnuva başlangıç tarihidir.
      - Final grubu öncesi finale kalan takımlar, fikstür kurasını tertip kurulu ile birlikte belirleyeceklerdir.
- Müsabakalardan ihraç edilen sporculara disiplin talimatı hükümleri uygulanacaktır.
- Müsabakalarda itiraz bedeli 50,00 TL’dir.
- Takımlar toplantıya gelirken takım oyuncu listesini doktor tasdikli olarak doldurup, nüfus cüzdanı fotokopileri ile birlikte getireceklerdir.
- Tüm katılımcı takımların sporcularına Tişört ve Şapka verilecektir.
- Final maçları sonucunda ilk 4 giren takımların sporcularına madalya verilecektir.
- Turnuvaya tüm kamu kurum ve kuruluşları davetlidir.

Tertip Kurulu:
İbrahim AKTÜRK: Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı
İhsan KOÇ: Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü
Bülent KASIM: Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü