Vektörle mücadele çalışmalarına ilişkin konuşan Karamehmetoğlu, “3 ekip, 12 personelimizden oluşan ilaçlama ekibimizle şehirde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplum sağlığını korumak, çevre güvenilirliğini sağlamak adına vektörlere yönelik ilaçlamalarımız devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı vektörler mücadele kapsamında ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “3 ekip, 12 personelimizden oluşan ilaçlama ekibimizle şehirde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplum sağlığını korumak, çevre güvenilirliğini sağlamak adına vektörlere yönelik ilaçlamalarımız devam edecek” dedi.

İlaçlama çalışmaları
Karamehmetoğlu, “Vektörlere karşı etkin bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız ilaçlamalarda çevreye ve diğer canlılara zarar vermeyecek biyolojik ilaçlar kullanıyoruz. Vektörler konusunda vatandaşlarımızın duyarlılığının çok büyük önemi bulunmaktadır. Sivrisinekler sığ ve durgun sularda çoğalırlar. Bu alanların yüzde 80’ni insan eliyle oluşturulmaktadır. İçi su dolu kovalar, araba lastikleri ve süz havuzu gibi alanlar en ideal çoğalma alanlarını oluşturmaktadır. Bu alanların içerisindeki sular boşaltılarak çoğalma alanlarının yüzde 80’i ortadan kaldırılabilinir” diye konuştu.