SASKİ Tesislerine gerçekleştirilen ziyaretin ardından düşüncelerini paylaşan Yenikent İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Mehmet Akif Mahmutoğlu, “Gayet öğretici ve keyifli bir tesis gezisi oldu. Öğrencilerimizin öğrendikleri bilgilerin hayatlarına önemli etkide bulunacağını ve üretken bireyler olma noktasında katkı sağlayacağını düşünüyorum”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehre kazandırılan tesisler her düzeyden öğrenciyi ağırlamaya devam ediyor.  Bu kapsamda son olarak Yenikent İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Hızırilyas Su Yönetim Merkezi, Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ve ADASU HES’i ziyaret etti. Öğrenciler musluklara gelen suyun ve atıksuların arıtılışını, suyu kullanarak enerji üretiminin nasıl yapıldığını yerinde görerek öğrendiler.

Herkese tavsiye ediyorum
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan okulun Fen Bilimleri Öğretmeni Cafer Yılmaz, “Daha önce hazır su satın alıyordum. Bu tesis ziyaretinde SASKİ’nin kurmuş olduğu sistem vasıtasıyla arıtılan ve bizlere ulaştırılan suyu gördük. Bundan sonra suyumu çeşmeden içeceğim. Herkese de çeşme suyu içmelerini tavsiye ediyorum. Burada bize yardımcı olan arkadaşlardan çok verimli bilgiler edindik. Bunları yerinde uygulanırken görmek, öğrencilerimize de büyük yarar sağladı. Burada öğrendikleri bilgileri muhakkak çevreleri ve aileleriyle de paylaşacaklardır” diye konuştu.

Başarılı bir sistem
Okulun bir diğer Fen Bilimleri Öğretmeni Mehmet Akif Mahmutoğlu ise, “Gayet öğretici ve keyifli bir tesis gezisi oldu. Öğrencilerimizin bu tesislerde gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin öğrendikleri bilgilerin onların hayatlarına önemli etkide bulunacağını ve üretken bireyler olma noktasında katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kurdukları başarılı sistemi görmemizi sağlayarak bu konularda bizleri bilinçlendirdikleri için SASKİ’ye çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.