SAMEK Yılsonu etkinliğinde konuşan Başkan Toçoğlu, “Türkiye’ye örnek çalışmaları hayata geçiriyoruz. Bugüne kadar SAMEK bünyesinde 50 bin hemşerimize kültür sanat hizmeti verdik. Şehrimizin tüm ilçelerinde SAMEK Merkezilerinin yer alması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Etkinliğin sonunda sevilen sanatçı Kutsi, Sakaryalılarla buluştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nda 2014-2015 Öğretim Dönemi, Kent Park'ta gerçekleştirilen Yılsonu etkinliği ile sona erdi. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve eşi Gönül Toçoğlu, AK Parti Milletvekilli Ayhan Sefer Üstün, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, AK Parti Milletvekilli Adayları Bilgehan Doğru, Mustafa İsen, Recep Hacıeyüpoğlu ve Recep Uncuoğlu, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, STK temsilcileri, SAMEK kursiyerleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

60 Branşta 16 Merkezde
Programın açılış konuşmasını yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “SAMEK’ler şehrimize özel bir iklim, özel bir enerji katıyor. SAMEK kurslarımız kurulduğundan bu güne kadar; nakıştan, karikatür ve keman’a, Boşnakça’dan resim ve ebru sanatına kadar 60 branşta, 16 merkezde 50 bin kursiyere ulaştı. SAMEK’ler bir halk üniversitesine dönüştü. Tüm kursiyerlerimizi, hocalarımızı kutluyoruz. Yılsonu etkinliğimizin yeni yeteneklerin ortaya çıkması için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Büyükşehir’e Teşekkür
SAMEK kursiyerleri adına söz alan Havva Genç ise, “Büyükşehir Belediyemiz sayesinde sanatı geleneksel ve modern ayrıma gitmeden öğrenebiliyoruz. SAMEK kurslarında boş zamanlarımızı verim hale getirdik. Kendimizi geliştirdik ve meslek edindik. SAMEK kurslarında kendimize güvenimiz arttı. Büyükşehir Belediyesi geleneksel sanatlarımızı vatandaşlarımızla birleştirerek güzel bir olaya vesile olmuştur. İnsana hizmet, Hakka en büyük ibadettir.” ifadelerini kullandı.

50 Bin Sakaryalıya Ulaştık
Büyükşehir Belediyesi’nin rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında kültür sanat alanında da önemli çalışmalar yaptığını belirterek konuşmasına başlayan Zeki Toçoğlu, “Sakarya’nın her alanda daha yaşanabilir bir şehir olması için çalışıyoruz. Şehrimizin alt ve üstyapı hizmetlerini sürdürürken aynı zamanda hemşerilerimizin sosyal ve kültürel alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak için de birçok etkinlik düzenliyoruz. SAMEK kurslarımız ve Sosyal Gelişim Merkezimizde Türkiye’ye örnek çalışmaları hayata geçiriyoruz. Bugüne kadar SAMEK bünyesinde 50 bin hemşerimize kültür sanat hizmeti verdik” diye konuştu.

Tüm İlçelere SAMEK
SAMEK’in tüm ilçelerde faaliyet göstermesi için gerekli çalışmaların yapıldığını da belirten Toçoğlu, “Şehrimizin tüm ilçelerinde SAMEK Merkezilerinin yer alması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. SAMEK’lerde emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu kurslara katılarak meslek edinme gayreti gösteren hemşerilerimize de ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. SAMEK merkezleri ile tanışmayan vatandaşlarımızı da SAMEK kurslarımıza davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kutsi Sakaryalılarla Buluştu
Yapılan konuşmaların ardından SAMEK’le bir yılı başarı ile tamamlayan tüm kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi ve ardından Yılsonu Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Programın devamında ise sevilen sanatçı Kutsi sahneye çıktı. Gerçekleştirilen buluşmadan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Kutsi, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Bir saati aşkın süre boyunca sahnede kalan Kutsi, konser alanını dolduran vatandaşlara keyifli bir gece yaşattı.