Belediye otobüs şoförleri ve trafik şube personeline yönelik başlatılan eğitim programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Toplu Taşıma Şube Müdürü Metin Berberler, “Vatandaşlarımıza kaliteli ve güler yüzlü hizmet sunmak için çalışanlarımızın bilinçlenmesini sağlıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, belediye otobüs şoförleri ve trafik personeline yönelik yeni bir eğitim programı başlattı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Toplu Taşıma Şube Müdürü Metin Berberler, “Bu ayın ilk haftası başlayan organizasyonla Kartepe’de belediye otobüs şoförleri ve trafik personelimize yönelik İletişim, Halkla İlişkiler ve Öfke Kontrolü eğitimleri veriyoruz. Eğitimlerimiz Cuma, Cumartesi ve Pazar olmak üzere hafta sonunu kapsayacak şekilde iki hafta boyunca gerçekleştirilecek. İlk grup eğitimlerimiz şuanda tamamlanmış durumda” diye konuştu.

Şoförler Bilinçlendiriliyor
Eğitim programı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Metin Berberler, “Toplu taşıma en önemli ve sorumluluğu yüksek görevlerimizin başında geliyor. Ulaşım alanında hizmet sunan gerek otobüs şoförü gerek trafik personelimiz iş yükü ağır ve stres katsayısı yüksek ortamlarda görev yapıyorlar. Vatandaşlarımızla doğrudan iletişim halinde olan ulaşım çalışanlarımızın, stres sebebi konuları kontrol altında tutabilmesi ve bu doğrultuda bilinçlendirilmesi önem arz ediyor” diye konuştu.

Güvenli ve Güler Yüzlü Ulaşım
Berberler, “Alanlarında uzman eğitimcilerin rehberliğinde personelimize moral desteği veren aynı zamanda kişisel gelişimlerine katkı sağlayan Kartepe Eğitim Organizasyonunun ilk haftası son derece verimli geçti. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen Türkiye Belediyeler Birliği ve Arge Şube Müdürlüğümüze de desteklerinden ötürü teşekkür ederiz. Vatandaşlarımıza kaliteli ve güler yüzlü hizmet için çalışanlarımızın bilinçlenmesi duyarlılığı ve memnuniyetini sağlamamız gerekiyor. Personel memnuniyetini artıran, vatandaşa sunulan hizmet kalitesinde artış hedefleyen organizasyonlarımız artarak devam edecek. Toplu taşımanın daha fazla tercih edilmesi, vatandaşlarımızın daha güvenli ve güler yüzlü ulaşım imkânı bulabilmeleri adına çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.