27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutlayan İbrahim Aktürk, Sakaryalıların tiyatroya büyük bir ilgi gösterdiğini belirtti. Aktürk, “Şehrimizde birbirinden seçkin oyunları sahneye taşıdık, izleyicileriyle buluşturduk. Şehir ve devlet tiyatrolarımızın harika oyunlarını hep birlikte izledik. Sakarya tiyatronun adresi oldu. İnşallah oyunlarımızı Sakaryalı sanatseverlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sakarya’da kültür sanat etkinlikleri özelinde tiyatroya gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten İbrahim Aktürk, şehir ve devlet tiyatrolarının muhteşem oyunlarını Sakaryalılarla buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

Sakaryalıların tiyatro ilgisi
Aktürk, “27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Bugüne kadar şehrimizde birbirinden seçkin oyunları sahneye taşıdık, izleyicileriyle buluşturduk. Şehir ve devlet tiyatrolarımızın harika oyunlarını hep birlikte izledik. Hem çocuklar hem de yetişkinler için dikkat çeken ekipleri Sakarya’da ağırladık. Aylık kültür sanat etkinliklerimizin içerisinde yer alan tiyatro gösterimlerine hamdolsun büyük bir ilgi söz konusu. Biletler saatler içerisinde tükeniyor. Büyük memnuniyet duyuyoruz. Kültür sanat dostlarına programlarımıza gösterdikleri ilgi için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kültür sanat başkenti
Aktürk konuşmalarını şu şekilde sonlandırdı; “Aylık kültür ajandamızla sergilerden konferanslara, panellerden sinema gösterimlerine, söyleşi ve imza günlerinden konserlere kadar birçok başlıktaki programlarımızı hemşerilerimizle buluşturuyoruz. Hamdolsun şehrimiz Anadolu’nun kültür sanat başkenti olarak kabul ediliyor. İnşallah yeni kültür sanat mekanlarımızla bu iddiamızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.