Tehlikeli Maddelerin Şehre Girmesine Geçit Yok

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun başkanlığında toplandı. Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturumda meclis üyeleri 62 gündem maddesini karara bağladı. Toplantıda yıllık faaliyet raporu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilirken; Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekillikleri başta olmak üzere, meclis katipleri, encümen ve komisyon üyelerinin de seçimi yapıldı.

Okulların Kaldırılması Doğru
Toplantıda faaliyet raporu ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP Grup Başkanvekili Erkal Etçioğlu, “Faaliyet raporumuz hayırlı olsun. Şehrin gündemine de geldi. Atatürk Okulu mevkiinde otopark gerekliliği söz konusu. Burası benim de öğrenim gördüğüm bir okul. Bu okulun kaldırılarak buraya otopark yapılması teknik açıdan doğru bir karardır. MHP grubu olarak bu projeyi destekliyoruz” diye konuştu.

900 Kilometrelik Asfalt
Meclis başkan vekili, encümen ve komisyon üyeleri seçimi ile ilgili maddede meclis başkanlığını üstlenen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Etçioğlu’na yapıcı eleştirilerinden dolayı teşekkür etti. Alemdar, “Büyükşehir Belediye Başkanımız da ifade ettiler: şehir merkezi ve grup yollarında 900 kilometrelik bir asfalt çalışması yapılıyor. Bütün ana caddelerde asfalt devam ediyor. Daha iyisini yapmak için gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Profesyonel Bir Yaklaşım
Büyükşehir Meclisi’nde oldukça dikkat çeken bir gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat ile mücadelesine profesyonel bir yaklaşım getirme hedefi doğrultusunda Mali Çevre Kurulu Kararı ile SASAY isimli yeni bir şirket kuruldu. Bilindiği üzere 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinin ardından tüm il sınırları büyükşehir sınırlarına dahil edilmiş, hafriyat ile etkin mücadele konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve sorumlulukları da artmıştı.

Geçit Yok
Bu kapsamda İstanbul, Kocaeli ve Ankara gibi büyükşehirlerde sürdürülen sağlıklı rehabilite modeli Sakarya’da da hayata geçirilmiş oldu. Kurulan yeni şirket ile sağlıklı ve kontrollü hafriyat yönetimi açısından önemli bir eşik geçildi. Rehabilite ve dolgu alanlarının daha sağlıklı yönetilebilmesine imkan getirecek bu yeni uygulama ile halihazırda şehir dışından Sakarya’ya giremeyen hafriyat atıkları konusunda daha sağlıklı bir koruma öngörülüyor. Hafriyat, atık, çöp ve tehlikeli maddelerin şehre girişleri konusunda etkin bir mücadele ortaya koyan Büyükşehir, kurulan şirket ile şehir dışından hiçbir tehlikeli maddenin Sakarya’ya girmesine geçit vermeyecek.

Nisan Meclisi
Büyükşehir Meclisi’nde toplam 62 madde meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İlk 33 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan; 34 ve 35. maddeler ise Hukuk ve Tarım Ortak Komisyonu’ndan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi. MHP Grubu 11 ve 21. maddelere ret oyu verdi. MHP’li Meclis Üyesi Cengiz Şişman 20. maddeye kişisel olarak ret oyu kullandı. 36 ve 45. madde (45. madde dahil) arasındaki maddeler ve 59, 60 ve 61. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi. 46 ve 54. maddeler (54. madde dahil)  arasındaki maddeler oy birliği ile kabul edildi. Meclis’te 55, 56 ve 57 maddeler kapsamında başkan vekili, encümen ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. 62. madde kapsamında ise yıllık faaliyet raporu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Toplantısında yapılan seçimler sonrası oluşan yeni başkan vekilli, divan katibi, encümen ve komisyon üyeleri ise şu şekilde oluştu;

Başkan Vekilliği – Divan Kâtipliği:

Süleyman Dişli – Meclis 1. Başkan Vekili

Yusuf Alemdar – Meclis 2. Başkan Vekili

Esra Duman – Divan Katibi (asıl)  - AK Parti

Fevzi Gürsoy - Divan Katibi (asıl)  - AK Parti

Merve Hilal Coşar - Divan Katibi (vekil)  - AK Parti

Yakup Ayar - Divan Katibi (vekil)  - AK Parti

Encümen:

Samet Zurnacı – AK Parti

Fahri Kolsuz – AK Parti

Ferda Özten – AK Parti

M. Hilal Coşar – AK Parti

M. Nedim Alkan – AK Parti

İmar ve Bayındırlık Komisyonu:

Hasan Altuntaş – AK Parti

Ali Kasım Aksoy– AK Parti

Meryem Sağlam– AK Parti

Yakup Ayar– AK Parti

İsa Sezer – AK Parti

İdris Güner– AK Parti

Erkal Etçioğlu – MHP

Plan ve Bütçe Komisyonu:

İsmail Durmaz– AK Parti

Ahmet Safitürk– AK Parti

Cevdet Koç– AK Parti

Recep Boğaz– AK Parti

Rıdvan Elturan– AK Parti

Adem Kümbet– AK Parti

Murat Öz – MHP

Hukuk Komisyonu:

Ali Kasım Aksoy - AK Parti

Fevzi Gürsoy- AK Parti

Serdar Yener- AK Parti

Resul Namaz- AK Parti

Abdullah Özdemir- AK Parti

Raşit Eryılmaz- AK Parti

A. Ziya Akar MHP

Ulaşım Komisyonu:

Cemal Angın- AK Parti

Murat Özdemir- AK Parti

Abdurrahim Atmaca- AK Parti

Şenay Sakal- AK Parti

Aydın Sert- AK Parti

Osman Hira- AK Parti

Hüdaverdi Bahadır – MHP

Çevre Komisyonu:

Zeynep Öz - AK Parti

Mecit Kök- AK Parti

Enver Çelik- AK Parti

Yusuf Mut- AK Parti

Serkan Kayınoğlu- AK Parti

Sebati Koçsar – MHP

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu:

Osman Gür- AK Parti

Serkan Çarktan- AK Parti

Recep Yerlikaya- AK Parti

M. Turan İmamoğlu- AK Parti

Musa Bildik- AK Parti

Özcan Özen- AK Parti

Fatih Şentürk – MHP

Tarım Komisyonu:

Ferda Özten- AK Parti

Resul Namaz- AK Parti

Ahmet Safitürk- AK Parti

Çetin Sarı- AK Parti

Haluk Uğur Dağıstanlı- AK Parti

Mecit Kök- AK Parti

Hacı Rüstem Pirimoğlu- MHP