Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Dünyanın Kemancısı’ isimli söyleşi programı ile devam etti. Cihat Aşkın, “Eskiden her eser seçilip vatandaş ile buluşurdu. Artık her eser vatandaş ile buluşuyor. Bizim yapmamız gerek ise kendi süzgecimizi oluşturmamız ve seçici olmamızdır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ocak Kültür Sanat Etkinlikleri Ziya Taşkent Konser Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Dünyanın Kemancısı’ isimli söyleşi programı ile devam etti. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Enver Mete Aslan’ın gerçekleştirdiği programın konuğu ise Prof. Dr. Cihat Aşkın oldu.

Kendi süzgecimiz oluşturmalıyız
Geçmişte eserlerin daha kaliteli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Cihat Aşkın, “Eskiden eserler seçilip vatandaş ile buluşurdu. Artık her eser bir filtreden, süzgeçten geçmeden vatandaş ile buluşuyor. Bizim zamanımızda bir denetim kurulu vardı ve sadece iyi olan eserleri radyodan geçiriyordu. Artık her türlü eser ile karşılaşabiliyoruz. Bu durumda ise bizim yapmamız gerek kendi süzgecimizi oluşturmak. Seçici olmamız gerekiyor. İyi eserleri seçmemiz gerekiyor.”

İlk gördüğüm kemancı Mesut Duran
“Müziğe başladığımda ilkokuldaydım. Okulda öğrendiğim şarkıları arkadaşlarıma öğretir, koro şefliği yapardım. Bu yeteneğimi gören annem ve babam bana mandolin hediye ettiler. Bu hediye beni müzik dolu bir hayat yolunda daha da güçlendirmiş, geleceğe daha emin adımlar atmaya başlatmıştı. Ailenin desteği çocuğun geleceği için her zaman çok önemlidir. İlkokul 4’e giderken babam beni Beşiktaş Musiki Cemiyeti’ne yazdırdı. Koroda Türk Musiki şarkılarını öğrendim. Mesut Duran benim gördüğüm ilk kemancıydı ve ondan görüp bende çalmaya başladım. Keman ile tanışmam bu vesile ile oldu” ifadelerini kullandı.