Sürdürülebilir Şehir Sakarya

Finansal ve Teknik Destek Geliyor
“Sürdürülebilir Şehir” protokolü hakkında ayrıntılı bilgiler veren Vahit Çomoğlu, “Uluslararası alanda önemli hizmetleri bulunan Gold Standard Vakfı ortak bir protokol imzalayarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Çevre konusunda uluslararası arenada önemli hizmetlerde bulunan vakıf ile imzaladığımız protokol çerçevesinde; doğal kaynak kullanımı, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kaynakları, atık yönetimi, şehir aydınlatma sistemleri, ağaçlandırma çalışmaları, şehir ulaşım sistemleri ve benzeri çalışmaların tümünde tasarlanacak projelerimiz, ulusal ve uluslar arası platformda yayınlanacak ve bu projeler için ciddi finansal ve teknik destek sağlanacak” şeklinde konuştu.

İlk uygulama kamu binalarında
Protokolün ilk uygulamasının kamu binalarındaki aydınlatma sistemleri olduğunu da dile getiren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vahit Çomoğlu, “Gold Standard Vakfı ile imzalayacağımız “Sürdürülebilir Şehir” protokolü sonrasında SATSO ile ortaklaşa geliştirilen ilk uygulamamızı hayata geçireceğiz. Bu çerçevede aydınlatma sistemlerini LED sistemine dönüştüreceğiz. Proje tanıtım toplantısı ve protokol imza töreni 27 Mart Çarşamba günü saat 11.00’da Tunatan Tesisleri’nde gerçekleştirilecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak geleceğin Sakarya’sını inşa etmek hedefiyle tüm yükümlülüklerimizi kararlılıkla yerine getirmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.