Söz Verdiğimiz Gibi

Söz vermiştik
Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, söz verdikleri gibi Yenikent Kültür Merkezi’nin yapmaya başladıklarını söyledi. Başkan Zeki Toçoğlu, “Yenikent Bölgesi’ne kazandıracağımız en prestijli projelerimizden biri olan Yenikent Kültür Merkezi’nin temel atma törenine hoş geldiniz diyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı büyük bir heyecanla ve azimle sürdürmeye devam ediyoruz.  Göreve geldiğimizde, Yenikent Bölgesi’nde yaşayan hemşehrilerimizle bir araya gelmiş, sıkıntıları dinlemiş, taleplerini not etmiştik. O günkü toplantımızda, Yenikent Bölgesi’nde sosyal hayatın canlanması adına elimizden gelen gayreti göstereceğimize dair sözler vermiştik” dedi.

 

İlk olarak ulaşım sorununa el attık
İlk olarak ulaşım sorununa el attıklarını söyleyen Başkan Toçoğlu, “Geride bıraktığımız zaman diliminde, vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, ilk olarak ulaşım konusunu ele aldık. Şehir merkezi ile Yenikent Bölgesi arasında yaşanan ulaşım problemlerini çözmek için, yeni bir ulaşım ağı oluşturduk. İmkanlarımız ölçüsünde, Karaman, Korucuk ve Camili’de ulaşım sorununun çözümüne dönük olarak somut adımlar attık. Bu doğrultuda, Sakarya’nın genelinde toplu taşımanın gelişmesi adına ilk olarak 20, daha sonra da 14 otobüs alarak, ihtiyaçlar ölçüsünde bu otobüsleri vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bugün sizlere bir müjde daha vermek istiyorum; alacağımız iki yeni körüklü otobüsümüzde bu bölgede hizmet verecek. Bunun ihalesini geçtiğimiz hafta içinde yaptık. Kısmet olursa iki körüklü otobüsümüz de yakında sistemimize dâhil olacak ve sizlere hizmet verecek. Ulaşım filomuzu güçlendirerek, modern araçlarımızla sefer sayılarımızı arttırdık. Ulaşımı hızlandırmak adına Yenikent Bölgesi yolunda yeşil dalga sistemini kurduk. Yazlık kavşağını tamamladık ve trafik sıkışıklığını çözdük” diye konuştu.

 

Sosyal hayat canlandı
Yenikent Bölgesi’ndeki sosyal hayatın canlandığını da belirten Zeki Toçoğlu, “Her zaman önceliğimiz olan ulaşımın yanında, Yenikent Bölgesi’nin sosyal hayatının canlandırılması adına çalışmalar yürüttük. 33 bin metre alandan oluşan Yenikent Park’ı hizmete açtık. İçinde yürüyüş yolları, spor alanları, kır kahvesi ve piknik alanlarının yer aldığı Yenikent Park, bölgemize nefes aldırıyor. Aynı zamanda Çark Deresi-Yenikent Rekreasyon çalışmasını başlattık. İçerisinde yürüyüş yolları, yeşil alanlar, çocuk parkları ve amfi tiyatronun bulunduğu 11 bin metrekarelik birinci etabın çalışmasını bitirdik. Devam eden ikinci etapta ise 2 halı saha, 1 yarı olimpik yüzme havuzu, 4 tenis kortu, 1 sosyal tesis ve büyük bir otopark bulunacak. Diğer taraftan SAMEK kurslarının açılması yönünde Yenikentli hemşehrilerimizin istekleri olmuştu. Bu doğrultuda, Korucuk’ta SAMEK kurs merkezi açtık. Özellikle Korucuk’ta bulunan hanım kardeşlerimiz artık evlerine tıkılıp kalmıyor. Bir yandan kendilerini yetiştirirken, diğer yandan meslek öğreniyorlar. Karaman’a da SAMEK Kurs Merkezi kazandırma çalışmalarımız devam ediyor. Tarihimizi, medeniyetimizi yansıtan bir mimariye sahip kurs merkezimizi de, inşallah kısa bir süre içerisinde Karaman’ın hizmetine sunacağız. Yine Korucuk’a yapılacak parkımızın çalışmalarına da yakın bir zamanda başlıyoruz. Korucuk bölgesine de aynı burada yaptığımız gibi güzel bir park kazandıracağız” dedi.

 

Yenikent’e yakışacak
Kültür Merkezi’nin Yenikent için önemine de değinen Başkan Toçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yenikent’te sosyal hayatın canlanması, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi adına bir söz daha vermiştik. Yenikent Bölgesi’nin merkezi olacak bir kültür merkezi inşa edeceğiz demiştik. Söz verdiğimiz gibi, Yenikent Park ile bütünlük oluşturacak, bölgenin çekim merkezi haline gelecek, Yenikent Kültür Merkezi’nin yapımına başlıyoruz. İçerisinde modern sinema salonları, tiyatro salonu, alış veriş merkezi, kafeterya ve sergi salonlarıyla, yeni yerleşim bölgemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine önemli ölçüde katkı sağlayacağına inandığımız Yenikent Kültür Merkezi inşaatımız, hızlı bir şekilde yükselecek. 4 bin metrekare kapalı alandan oluşan kültür merkezimiz, ayrıca teras kafeteryasıyla Sakaryalılara eşsiz bir manzara sunacak. Ayrıca, bu arsanın belediyemize kazandırılmasına katkı sağlayan başta milletvekillerimize ve ardından hükümetimize siz hemşerilerim adına şükranlarımı sunmak istiyorum”. 

Kalkınma devam edecek
Başkan Toçoğlu’nun ardından bir konuşma da AK Parti Sakarya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ayhan Sefer üstün yaptı. Yenikent Kültür Merkezi’nin hayırlı olmasını dileyen Ayhan Sefer Üstün, “Bugün burada çok bir temel atma törenine eşlik ediyoruz. Büyükşehir Belediyemizi bu güzel hizmetinden dolayı kutluyorum. Yerelde belediyelerimiz, genelde de hükümetlerimiz, şehirlerimizi ve ülkemizi kalkındırmaya devam ediyorlar. İşte burada yapılacak olan kültür merkezi de bunun en güzel örneklerinden. Ben inanıyorum ki 12 Haziran’dan sonra da kalkınma devam edecek. Bu güzel çalışmada emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

 

29 Ekim’e bitiyor
Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte Kültür Merkezi’nin temelini attı. Kültür Merkezi’nin temeli atılırken Sakarya Valisi Mustafa Büyük, kültür merkezini yapacak müteahhit olan Süleyman Ekşi’ye çalışmanın ne zaman tamamlanacağını sordu. Süleyman Ekşi de Kasım, Aralık aylarında bitirileceğini söyledi. Vali Büyük, ‘29 Ekim’e yetiştirir misiniz?’ diye sorunca Süleyman Ekşi, ‘Yetiştiririz’ cevabını verdi. Vali Mustafa Büyük, daha sonra vatandaşlara, Yenikent Kültür Merkezi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetiştirileceğini söyledi ve kültür merkezinde emeği geçen herkesi kutladı. Temel atma töreni sonrası gerçekleştirilen havai fişek gösterisi ise izleyenlere güzel dakikalar geçirtti.