Sosyal hizmetler koordinasyon toplantısında konuşan Büyükşehir Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “Sosyal hizmetler bir yardımlaşma köprüsüdür. Bizim yaptığımız hizmetlerin öncelikle vatandaşın gönlüne hitap ediyor olması gerekiyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği ve ilçe belediyelerinin sosyal işler birimlerinin katıldığı koordinasyon toplantısı Erenler Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sakaryapark’ta gerçekleştirildi. Toplantıya Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, ilçe belediyelerinin sosyal işler şube müdürleri ve çok sayıda bürokrat katıldı. Toplantıda yerel yönetimlerde sosyal hizmetlerin geldiği nokta ele alınırken, Büyükşehir ile ilçe belediyelerinin ortak çalışma ve projeler gerçekleştirmesinin önemine vurgu yapıldı.

Gönüllere Hitap Ediyoruz
Toplantıda konuşma yaparak koordinasyon toplantılarının önemine vurgu yapan Davut Yüce, “Sosyal Hizmetler, toplumda yoksul, ihtiyaç sahibi, mağdur diye ifade ettiğimiz vatandaşlara belediyelerin kendi imkânları ölçüsünde yardım ettiği birimleridir. Sosyal hizmetler bir yardımlaşma köprüsüdür. Yaptığımız işler çok ön planda olmasa da gönüllere hitap ettiğinden ve gönül bağları kurmasından dolayı belediyelerin olmazsa olmaz hizmetleridir. Bu bağlamda bizim yaptığımız hizmetlerin öncelikle vatandaşın gönlüne hitap ediyor olması gerekiyor” diye konuştu.

İlçelere SGM’ler
Toplumun temel yapı taşı olan aile kurumunun güçlendirilmesi için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Yüce, “Yılda ortalama bin civarında aileye ve kadına yönelik eğitim ve seminerler düzenliyoruz. Şehir merkezimizdeki SGM’de ise 5 bine yakın çocuğa hizmet sunuyoruz. İlçelerimizde de SGM’lerin olmasını çok önemsiyoruz. Bu bağlamda Akyazı ve Geyve ilçelerine SGM kazandırarak hizmetlerimize başladık. Sapanca’da geçtiğimiz aylarda SGM’nin temelini attık. Karasu ve Kocaali ilçelerimize yönelik çalışmalarımız ise devam ediyor. İlçe belediyelerimizle sosyal hizmetler konusunda istişare halindeyiz. Amacımız ilçe belediyelerimizle ortak çalışmalar yürütüp tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmak” şeklinde konuştu.

Manevi Boyutu Çok Güçlü
Toplantıda söz alan ve Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmetler anlamında kapsamlı hizmetlere imza attığını söyleyen Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise, “İlçe belediyeleri olarak Büyükşehir’e yardımcı olmamız gerekiyor. Bizlere burada düşen en önemli görev ise ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı doğru tespit etmemizdir. Erenler ilçesinde her haneyi kayıt altına aldığımız bir sistem geliştirdik. Hanelerimiz içinde yaşayan insan sayısı, gelir ve giderleri, yaş grubuna kadar kayıt altında. Bir talep geldiğinde bilgisayar yoluyla hanenin durumuna bakıyoruz. Her talep doğru çıkmayabiliyor. Takdir edersiniz ki sosyal işler maddi boyutuyla baktığımızda hiçbir getirisi olmayan bir birimdir fakat manevi boyutu çok güçlüdür. Kurduğumuz kayıt sistemiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı doğru tespit ediyor ve vatandaşlarımıza hizmet sunmanın manevi mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu. Programın devamında ise tecrübe paylaşımında bulunuldu.