Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında öncü hizmetleriyle 2023'te binlerce Sakaryalının yüzünü yapılan yardımlar ve sunulan hizmetlerle güldürdü.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de "sosyal belediyecilik" alanında örnek işler yapıyor, her gün yeni projelere imza atıyor.

Sosyal Sevgi Mağazası, (giyim) Sosyal Market, Aşevi, YADEM, Engelsiz Tesisler ve SGM'leriyle binlerce Sakaryalının kalbine dokunan Büyükşehir, 2023 yılında yaptığı sosyal yardımlarla yüzleri güldürdü.

Kapılarını Büyükşehir çaldı

Büyükşehir Belediyesi yardım eline ihtiyaç duyan 700 vatandaşın kapısını 2023 yılında toplamda 175 bin öğün yemeği ulaştırmak için çaldı.

Ayrıca, sosyal destek talebinde bulunan toplamda 19 bin 800 vatandaşla birebir ilgilenen Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, soğuk kış günlerinde sokakta kalan bin 500 vatandaşa konaklama hizmeti sundu. Büyükşehir, 365 günde sosyal yardım talebinde bulunan 1200 aileyi evinde ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Binlerce haneye yardım

30 aileye ev eşyası, 20 aileye inşaat malzemesi, birçok aileye 5 bin kilogram yakacak yardımında bulunan Büyükşehir, Sosyal Market'te toplamda 2 bin 600 ailenin A'dan Z'ye tüm mutfak ihtiyaçlarını karşıladı. Ayrıca giyim ihtiyacı duyan 3 bin 311 aileye ise 30 bin parça yeni kıyafet teslim edildi.

Bunların yanı sıra Sakarya genelinde yardıma ihtiyacı olduğu tespit edilen bin 877 aileye sosyal yardım kartı veren Büyükşehir, 1000'in üzerinde gıda kolisi dağıttı, 67 bin hasta bezi ve 50 ailenin ihtiyacını karşılayacak temizlik paketi dağıttı.

“Büyükşehir varken hiç kimse, kimsesiz değil”

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "1 milyon Sakaryalının derdine derman olmak için gece-gündüz çalışıyoruz. Yemek, barınma ve sosyal destek ihtiyacı duyan her bir vatandaşımızı tespit ediyor, birimlerimize gelen çağrılara en süratli şekilde cevap vermeye çalışıyoruz. Büyükşehir varken kimse, kimsesiz değil sloganıyla sahada sokak-sokak dolaşıyor çalmadık kapı bırakmıyoruz. 2023'te olduğu gibi 2024 yılında da daha fazla insanın elini tutmak, muhtaç olan daha fazla insana ulaşmak için çalışacağız" denildi.