Sorunlardan Kaçmıyor, Çözüm Üretiyoruz

Bulvar’da trafik rahatladı
Şehir merkezindeki trafik akışında tespit edilen aksaklıkların önüne geçmek için yeni bir trafik düzenlemesi uygulamasına başladıklarını ve bu çalışmanın neticesinde bulvar da trafiğin rahatladığını belirten Turan, “Yeni bir trafik düzenlemesi başlattık. Çünkü yaptığımız tespitlerde mevcut trafik akışını yenilememiz gerektiğine kanaat getirdik. Örneğin bulvar üzerinde sıkışıklığa neden olan bazı ters akışlar vardı. Bulvar trafiğine katılan araçlar Büyükşehir Belediyesi tarafına dönmek için Yeni Cami kavşağından U dönüşü yapmak zorunda kalıyorlardı. Bu da Yeni Cami kavşağında şişkinliğe yol açıyordu. Yeni uygulamada ise bu sorun çözüldü. Özellikle yeni trafik düzenlemesinin ardından Bulvar trafiği ciddi oranda rahatladı” diye konuştu. 

Geçitler günde 24 kez kapanıyor
Birinci geçitte yeni trafik düzenlemesinin hayata geçirilmesinden önce de sıkıntı yaşandığını ancak bu sorunları çözmek adına çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Fatih Turan, “Şehrimizde şu an en fazla kullanılan caddelerin başında Bosna Caddesi gelmektedir. Şehrimizi baştan sona Bosna Caddesi’ni kullanarak geçebiliyorsunuz. Burada mevcut yoğunluğu üzerine bir de geçitler bulunuyor. Bakın İstanbul yönüne günde 12 kez Sakarya istikametine de günde 12 kez tren seferleri düzenleniyor. Yani toplan 24 kez trafik bu bölgede duruyor. Bir de birinci geçitte dönem dönem gün içinde bazen 12 kez makas değişikliğinden ötürü trafik bir kez daha duruyor. Her bir tren geçişinin süresi üç dakika. Bunun ardından trafiğin normale dönme süresi ise 5 dakika. Yani gün içinde 30-40 dakika da bir bu bölgede trafik duruyor. Burada yaşanan aksaklıkların farkındayız. Zaten yeni uygulamadan önce de bu bölgede sıkıntı yaşanıyordu. Şu an yol genişletme çalışmamız tüm hızıyla sürüyor. Birinci geçitte yaşanan kaosun önüne geçmek için sinyalizasyon uygulamasını hayata geçirdik. İki şeritli yolu üç şeride çıkardık. Parklanmaya asla müsaade etmeyeceğiz. Sağa dönüşleri serbest bıraktık. 10-15 gün içinde bu bölgede çalışmalarımızın tamamlanacağını düşünüyorum” dedi.

 

Ulaşım çalışmaları hız kesmeyecek
Ulaşım master planı ihalesine yeniden çıkacaklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Ulaşım master planı hazırlığına devam ediyoruz. Daha önce ihaleye çıktık ancak tek bir firma katıldığı ve gerekli rekabet ortamının oluşmadığından ötürü bu ihaleyi iptal ettik. Şimdi tekrar ihaleye çıkacağız. Ulaşım master planı elbet önemlidir. Gelecek vizyonu kazandıracaktır. Ancak biz de bu arada müdahale etmemiz gereken yerlere gerekli müdahaleleri yapıyoruz.  Şöyle bir durum var, sorunları yok sayarsanız, görmezden gelirseniz, aman kimsenin tepkisini çekecek işler yapmayalım diye düşünürseniz, şehrin geleceğini siyasi ikbalinizden daha değersiz görürseniz hiçbir iş yapmaz, hiç eleştiri de almazsınız. Ancak biz Büyükşehir Belediyesi olarak başta Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu olmak üzere eyyamcı bir anlayışla hareket etmiyoruz. Sorun nerede var, neden kaynaklanıyor bunu tespit ediyor ve ardından da bu sorunu çözmek için neşteri vuruyoruz. Yapıp ettiklerimize itirazlar geliyor, gelecek tabii ki. Bu da gayet normal. Eleştiri olacak. Bize yol gösterici olan eleştirilerin tamamını büyük bir kazanç olarak görüyoruz. Ancak sırf eleştiri gelir diye de iş yapmazlıkta olmaz. Biz çalışacağız, üreteceğiz eleştirileri de göğüslemesini bileceğiz. Yeni ihalelere çıktık, başka ihalelerde olacak ulaşımla ilgili. Hız kesmeden ulaşımda vatandaşlarımızın hayatını daha rahat sürdürmelerine katkı sağlayacak adımları atmaya devam edeceğiz”.