Büyükşehir Belediyesi tarafından evcil hayvanlar ile Koronavirüs ilişkisi üzerine oluşan bilgi kirliliğine dair açıklama yapıldı. Açıklamada, bilimsel çalışmalar ve araştırmalar sonucunda evcil hayvanlardan insanlara geçen herhangi bir Koronavirüs vakasının olmadığı belirtilirken yiyecek ihtiyacı çeken can dostlarımız için kapıların önüne bir kap mama bırakmanın ihmal edilmemesi gerekildiğine dikkat çekildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından evcil hayvanlar ile Koronavirüs ilişkisi üzerine yazılı ve görsel medyada oluşan bilgi kirliliğine dair açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada yazılı, görsel ve sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliğinin yer aldığına dikkat çekilirken vatandaşların yetkili kurum ve kuruluşların açıklamaları haricinde yapılan görüşleri dikkate almamaları istendi.

Evcil hayvandan insana geçen bir Koronavirüs vakası yok
Konu ile ilgili Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Çin’de ortaya çıkan ve insanlarda ölümlere yol açan Koronavirüs ile ilgili yazılı ve görsel medyada oldukça fazla görüşler bulunmaktadır. Bunların birçoğu Koronavirüs konusunda çalışmayan farklı meslek grubundan kişiler tarafından somut verilere dayandırılmadan yapılmaktadır. Sosyal medya üzerinden yapılan birçok paylaşım bilgi kirliliğine neden olmakta, insanlar üzerinde huzursuzluğa sebebiyet vermektedir. Bu konuda ki en açık ve net açıklama ise Dünya sağlık örgütünün ve diğer uluslararası yetkili kuruluşların bu güne kadar yaptığı bilimsel çalışmalar ve araştırmalar sonucunda evcil hayvanlardan insanlara geçen herhangi bir Koronavirüs vakasının olmadığı ve böyle bir verinin bulunmadığı yönündedir. Bu durum önemle belirterek vatandaşlarımızın çeşitli iletişim araçları ile yapılan gerçek dışı söylemlere kulak asmamalarını rica ederiz” denildi.

Minik dostlarımızı sokağa terk etmeyelim
Açıklamanın devamında, “Tüm dünyanın içinde bulunduğu bu zor günlerde alınan tedbirler doğrultusunda toplu tüketim alanlarının geçici olarak faaliyet dışı bırakılması sonucu minik dostlarımızın büyük bir çoğunluğu yiyecek ihtiyacı yaşamaya başlamıştır. Bu zor zamanlarımızda can dostlarımızı da unutmayıp kapılarımızın önüne bir kap mama bırakmayı ihmal etmeyelim. Korkuya ve paniğe kapılarak yıllarca bize dostluk etmiş minik dostlarımızdan vazgeçip onları sokaklara terk etmeyelim. Unutmayalım ki dünya sadece biz insanlara ait değildir. Onlarda evrende yaşama hakkı bulunan canlar ve bize emanetlerdir. Değerli vatandaşlarımızın ve sevgili can dostlarımızın sağlığı için sadece yetkili kurum ve kuruluşların açıklamalarının dikkate alınılmasını önemle belirterek sağlıklı bir yaşam için temel hijyen ve korunma yöntemleri ile ilgili belirtilen 14 kural ilkesine uyulmasını önemi belirtiriz” denildi.