Büyükşehir Belediyesi Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi’nde minik öğrenciler Dünya Tasarruf Günü kapsamında ‘Açlığa Son!’ isimli evde tarım uygulamasını deneyimlerken geri dönüşüm malzemelerinden kalemlik üretti. Aile ve Çocuk Şube Müdürü Murat Kıroğlu, “Hassasiyet sahibi çocukların yetişmesine katkı sağlamak öncelikli hedefimiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi’nde minik öğrenciler Dünya Tasarruf Günü kapsamında ‘Açlığa Son!’ isimli evde tarım uygulamasını deneyimledi. Taze soğan, roka, maydanoz gibi bitkilerin tohumlarını Mutfak Atölyemizde ki saksılara eken minik öğrenciler eğlenerek öğrenmenin ayrıcalığına vardı. Tasarsım sınıfı öğrencileri ise geri dönüşüm malzemelerinden kalemlik üreterek ev ve okul ekonomisinde tasarruf etti.

Evde tarım uygulaması
Aile ve Çocuk Şube Müdürü Murat Kıroğlu, “Mutfak Atölyesi olarak evde tarım uygulamasına dikkat çekmek istedik. Taze soğan, roka, maydanoz gibi bitkilerin tohumlarını Mutfak Atölyemizde ki saksılara ektik. Saksımızdaki organik toprağı ise sebze ve meyve kabukları, çay posası, yumurta kabukları, taze çiçek kalıntıları, biçilmiş çim atıklarından elde ettik. Ayrıca çocuklarımız sağlıklı bir içecek olan kefiri mayalamayı öğrendiler.

Hassasiyet sahibi
Kıroğlu, “Ekmek israfına dikkat çekerek bayat ekmeklerden uğur böceği temalı kanepe yaptık. Mutfak sınıfı olarak meyve kabuklarını atmadık değerlendirdik. Elma kabuklarından ev yapımı sirke yaptık. Portakal mandalina ve limon kabuklarını sirke ile birleştirerek doğal, sağlığa zararlı madde içermeyen dolayısıyla çocukların da güvenle kullanacağı, çevreye duyarlı, cebimize dost temizlik maddesi ürettik. Hassasiyet sahibi çocukların yetişmesine katkı sağlamak öncelikli hedefimiz” dedi.