Büyükşehir Belediyesi yeni bir eğitim programını daha engelli vatandaşlar ile buluşturuyor. Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, “’Değerlerimize Yolculuk’ adı altında bir çalışma gerçekleştireceğiz. Çalışkanlık, sorumluluk, hoşgörü, barış, yardımseverlik, dürüstlük, saygı, sevgi, adalet, sabır, duyarlılık ve empati başlıklarında eğitimlerimiz olacak. Amacımız temel insani değerlere karşı duyarlılık oluşturmak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, engellilere yönelik düzenlediği eğitimlerine bir yenisini daha ekliyor. ‘Değerlerimize Yolculuk’ başlığı altındaki yeni eğitim programı ile ilgili bilgiler veren Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, hedeflerinin temel insani değerlere karşı duyarlılık oluşturmak olduğunu söyledi.

Temel İnsani Değerler
Nurcan İris şöyle konuştu; “’Değerlerimize Yolculuk’ adı altında bir çalışma gerçekleştireceğiz. Amacımız temel insani değerlere karşı duyarlılık oluşturmak. Başlıklarımızı da bu çerçevede belirledik. Bunlar: çalışkanlık, sorumluluk, hoşgörü, barış, yardımseverlik, dürüstlük, saygı, sevgi, adalet, sabır, duyarlılık ve empatidir. Bu başlıklar ile alakalı video gösterimleri, müzik dinletileri, sınıf içi etkinlikler, örnek oyun çalışmaları gibi faaliyetler gerçekleştireceğiz.”

Sosyalleşme İmkânı
“Bu yeni eğitim çalışmamızda Sosyal Gelişim Merkezi Engelli Hobi Kurslarına katılan öğrencilerimiz yer alacaklar. Alanında uzman eğitmenlerimiz eşliğinde birbirinden keyifli eğitimler gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerimizin sosyalleşmeleri adına bugüne kadar önemli faaliyetler düzenledik. ‘Değerlerimize Yolculuk’ adı altında başlatılan projenin de onların sosyal ilişkilerine çok büyük katkısı olacağını düşünüyoruz.”