Engellileri toplum dışına itmeyelim

Seminerin açılış konuşmasını Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Davut Yüce yaptı. ‘Sevgiye Engel Yok’ projesi’ni tanıtan Davut Yüce, “Engelli bireylerin toplumla bütünleşmesinin ilk basamağını okullar oluşturur. ‘Sevgiye Engel Yok’ projesi ile öğrencilerimizin sosyal duyarlılıklarını artırmayı hedefliyoruz” dedi. Seminerde kısa bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Aydın “Belediye olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” mesajı verdi.

Sakarya Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Endüstri İlişkileri Sosyal Siyaset ve Sosyal Güvenlik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof Dr. Ali Seyyar, konuşmasında engellilerin toplumda yaşadığı sıkıntılara değindi. Engellilerin toplumda birden fazla sorunla karşı karşıya kaldığını belirten Seyyar, “Birçok sıkıntısı olan engelli kardeşlerimizin sıkıntıları, toplumdaki bireylerin davranışları ile daha da artıyor. Engelli kardeşlerimiz ne yazık ki acınası bakışlarla ve kırıcı sözlerle toplumun dışına itiliyorlar” dedi.

Engelli bireylere karşı toplumun bilinçli olması gerektiğini belirten Ali Seyyar, duyarlı yaklaşımların bireyin kendisini mutlu ve huzurlu edeceği gibi karşısındaki insanı da mutlu edeceğini söyledi.

Seminerin ardından engelli oyuncu Ayhan Yarıcı’nın stand-up gösterisi izleyicilerden bol bol alkış aldı.