Büyükşehir Belediyesi’nde misafirleriyle bir araya gelen Başkan Toçoğlu, “Her alanda özgün projelere imza atıyoruz. Kısa süre önce ihalesini gerçekleştirdiğimiz Entegre Katı Atık Yönetimi projemiz ile yaklaşık 25-30 bin kişinin tükettiği enerji üretilecek. Sakarya olarak kendi enerjimizi üretme noktasında kararlıyız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Eski Reji Sokağı’nda esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Ardından Büyükşehir Belediyesi’nde misafirlerini ağırladı. Başkan Toçoğlu, MÜSİAD Başkanı Yaşar Coşkun, Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, AK Parti Kaynarca İlçe Başkanı Murat Kefli, AK Parti Arifiye Kadın Kolları Başkanı Serap Yıldız, Ferizli Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Bakırtaş, Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Sebahattin Karasakal, Adapazarı İmam-Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Bulut ve beraberindekilerle bir araya geldi. Başkan Toçoğlu, programlarının devamında Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Kültürden İrfana Cemil Meriç’ konulu sempozyuma katıldı. Eski Milli Eğitim Bakanı Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı ile görüşen Başkan Toçoğlu, Milletvekili Avcı’yı tekrardan Sakarya’da görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

100 Milyon TL’lik yatırım
Her alanda özgün çalışmalar yaptıklarının altını çizen Başkan Toçoğlu, “Kısa süre önce çevre başlığında çok önemli bir projenin ihalesini gerçekleştirdik. İnşallah kısa süre içerisinde çalışmalarımızı başlatacağız. 100 Milyon TL’lik Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi projemiz ile atıkların bertarafı konusunda büyük bir adım atacağız. Çevre hassasiyetinin yanında yeni projemiz birçok faydayı da beraberinde getirecek” diye konuştu.

Yenilenebilir enerji
SEKAY’ın şehir için birçok faydayı beraberinde getiren bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Doğal kaynakların her geçen gün tükendiği ve yenilenebilir enerji ihtiyacının açığa çıktığı günümüz dünyasında Sakarya olarak kendi enerjimizi üretmeye kararlıyız. Bu yönde attığımız adımlar ortada. Bu adımlarda birisi de SEKAY. Bu projemiz ile hem yenilenebilir enerji üretilecek, hem doğa ve çevre korunacak, hem de gelecek nesiller temiz bir Sakarya bırakmak için ciddi bir çalışmaya imza atılmış olunacak” diye konuştu.

Enerji üretimi
Başkan Toçoğlu, “SEKAY ile elektrik üretimine büyük katkı sağlanacak. Enerji üretimi konusunda da tecrübeli bir belediyeyiz. SASKİ’nin gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde şu anda ADASU HES’te kendi enerjimizi üretiyoruz. Akçay ve Çamdağ Baraj projelerinin tamamlanmasının ardından buralarda da elektrik üretilecek. Akyazı Keremali’de devam eden içmesuyu projemizde de enerji üretimi gerçekleştireceğiz. SEKAY ile 25-30 bin kişinin tükettiği enerjinin üretilmesi sağlanacak. İnşallah böyle güzel projeler ile birlikte Sakarya’mızı doğaya zarar vermeden, doğayla iç içe bir şekilde geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.