Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen kültürel ve sanatsal faaliyetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Merkezimizde sergilere, akademik derslere, söyleşilere, imza günlerine, konferanslara, çocuk atölyesi çalışmalarına ve sinema gösterimlerine ev sahipliği yaptık, yapmaya da devam ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan dönüşüm çalışması sonucu şehre kazandırılan Ofis Sanat Merkezi’nin  (OSM) ev sahipliği yaptığı faaliyetlere ilişkin rapor yayınlandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “OSM çatısı altında çok farklı alanlarda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle şehrin kültür hayatına değer katıyoruz. 2016 yılı içerisinde merkezimizde sergilere, akademik derslere, söyleşilere, imza günlerine, konferanslara, çocuk atölyesi çalışmalarına ve sinema gösterimlerine ev sahipliği yaptık. İnşallah bu yıl da Ofis Sanat Merkezimizdeki faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

10 sergiye ev sahipliği yaptık
Ofis Sanat Merkezi’nin aylık kültür-sanat etkinlikleri kapsamında çok çeşitli kültürel etkinliklerin buluşma adresi olduğunu belirten Aktürk, “Önemli sanatçılarımızın eserlerinin yer aldığı çeşitli sergiler düzenliyoruz. Merkezimizde 2016 yılı içerisinde 10 sergiye ev sahipliği yaptık. Sanatçılarımızın eserlerinin yer aldığı sergilerin yanı sıra, SAMEK kapsamında eğitim gören öğrencilerimizin eserleri için de bir sergileme alanımız bulunuyor” diye konuştu.

68 sinema gösterimi
Dünya sinemasının en güzel örneklerinin Ofis Sanat Merkezi’nde Sakaryalı sinemaseverler ile buluşturulduğunu ifade eden Aktürk, “Merkezimizde 2014 yılından itibaren 60 yetişkin ve 8 çocuk filmi gösterimi gerçekleştirdik. Bu gösterimlere yaklaşık 4 bin 500 sinemasever vatandaşımız katıldı. Hemşerilerimize ücretsiz sunduğumuz sinema gösterimleriyle hem keyifli ve güzel vakit geçirmelerini sağladık; hem de sinema kültürüne ilişkin kültürel bir birikim oluşturmaya çalıştık” dedi.

Çocuk atölyeleri
Çocukların gelişimine katkıda bulunmak için okullardan gelen talepler doğrultusunda ‘Çocuk Atölyeleri’ adıyla öğrencilerin Ofis Sanat Merkezi’ni ziyaret ettiklerini söyleyen Aktürk, “Bu kapsamda sadece 2016 yılında yaklaşık 800 öğrenci kardeşimiz merkezimizi ziyaret etti. 2014 yılından itibaren ise bu ziyaretçi sayısı 2 bin 500’e yaklaştı. Buraya gelerek merkezimiz altındaki sanatsal ve kültürel çalışmaları yakından gözlemleyen öğrencilerimiz entelektüel yönden de kendilerini geliştiriyorlar” şeklinde konuştu.

Akademi dersleri
‘Büyükşehir Akademi’ derslerinin buluşma noktalarından birisinin de Ofis Sanat Merkezi olduğunu belirten Aktürk, “Merkezimizde 7 başlıkta akademi dersleri gerçekleştiriliyor. Bu derslere alanında yetkin hocalarımız katılarak, her yaştan öğrencimizin bilgi birikimine katkıda bulunuyorlar. Hemşerilerimiz güzel bir ortamda, iyi hocalardan, arzu ettikleri konularla ilgili bilgiler edinmenin keyfini yaşıyorlar” dedi. Aktürk ayrıca Ofis Sanat Merkezi’nde söyleşi, panel, konferans ve imza günü gibi etkinliklerin de gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.