Şehre Su Verilmeye Başlandı

Maltepe Mahallesi’nde gerçekleştirilen bağlantı hattı çalışmaları nedeniyle yaşanan su kesintisi sonrası şehre kademe kademe su verilmeye başlandı. Normal şartlarda 22.00’da verilmesi öngörülen su, hava şartlarının uygun olması ve 3 ekibin yoğun çalışmaları sayesinde 17.00’da verilmeye başlandı. Öncelikli olarak Şeker, Semerciler ve Yenidoğan Mahallelerine verilen su kademe kademe tüm şehre verilecek.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, “3 ekiple farklı noktalarda yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Ekiplerimizin hızlı çalışması ve hava şartlarının uygun olması sayesinde daha önce 22.00 olarak öngördüğümüz saatten önce 17.00’da suyu vermeye başladık. Ancak ana şebekenin ve depoların boşalması nedeniyle suyun hemen ulaşması mümkün olmuyor. Su ilk olarak Şeker, Semerciler ve Yenidoğan Mahallelerine ulaşacak. Ardından da kademe kademe tüm şehirde sular akmaya başlayacak. Su, en geç ulaştığı üst katlarda 20.00 gibi akmaya başlar” dedi.

Kaçakla mücadele
Gerçekleştirilen bağlantı hattı çalışması ve ana hatta takılan debimetre ile artık şehir merkezinde tüketilen su miktarının tespit edilebileceğini kaydeden Rüstem Keleş, “Maltepe’de gerçekleştirdiğimiz bu çalışmamız ile şehir merkezindeki kaçak oranını tespit edebileceğiz. Kaçak oranının tespitinin ardından hızla gerekli çalışmaları yaparak kaçakla mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.