Erenler Hacıoğlu Mahallesi Şehit Yaşar Güller Caddesi’nde tamamlanan dönüşüm çalışmaları yüzleri güldürdü. Altyapısı ve üstyapısıyla yeni bir görünüme kavuşan cadde bölge esnafının beğenisini kazanırken, caddeye ismi verilen Şehit Yaşar Güller’in kardeşi Muammer Güller, “Yol ve yaya çizgileri, durak işaretleri ve bilgilendirici tabelalar ile cadde çok modern ve şık bir görünüme kavuştu. Yapılan çalışmalar dolayısıyla Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından dönüşüm çalışmaları tamamlanan Erenler Hacıoğlu Mahallesi Şehit Yaşar Güller Caddesi’nde yüzler gülüyor. Altyapısı yenilenen, üstyapısı da modern bir görünüme kavuşan caddede yol ve yaya çizgileri, durak işaretleri ile son halini aldı. Bölge esnafı çalışmalar dolayısıyla Başkan Ekrem Yüce’ye teşekkür ederek, caddenin güvenli bir hal aldığı görüşü paylaşıldı.

Trafik nefes aldı
11 yıldır caddede esnaflık yaptığını belirten İsa Karanfil, “Asfalt ve çizgi çalışmaları caddenin çehresini değiştirdi. Daha önceki refüjün uzunluğu yolu tıkıyor ve sıkışıklığa neden oluyordu. Büyükşehir Belediyesi caddeyi yenilerken refüjü de ideal boyutlarına çekerek trafiğin nefes almasını sağladı. Artık kaldırımlara araç park edilememesi ise gerçekten mutluluk verici bir olay. Caddeyi feraha kavuşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ederim” dedi.

Düzensiz parklanmanın önüne geçildi
Caddede 35 yıldır bakkal dükkânı işleten Hasan Koç, “Kaldırım genişledi ve yol tek gidiş tek geliş olarak revize edildi. Dolayısı ile yapılan yol cepleri ile düzensiz parklanmanın önüne geçildi. Daha önce araçlar kaldırımları işgal ediyordu, banketlerin yükseltilmesi ile bununda önüne geçilmiş oldu. Toz, toprak ve çukurdan geçilmiyordu. Mahallemize nefes aldırdığı için Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye buradan teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Modern görünüm
Caddeye ismini veren Şehit Yaşar Güller’in kardeşi Muammer Güller, “Yaklaşık 50 yıldır bu caddede ikamet ediyorum. Cadde iyice deforme olmuş ve yıpranmıştı. Büyükşehir Belediyesi geniş bir kaldırım çalışmasının ardından kalın ve sağlam bir asfalt attı. Yol çizgileri, yaya çizgileri, durak işaretleri ve bilgilendirici tabelalar ile cadde çok modern ve şık bir görünüme kavuştu. Kaldırımlardaki ağaçların etrafını ise geniş ve yüksek bir şekilde çevirip koruma altına aldığı için belediyeye teşekkür ediyorum. Kardeşimin ismini taşıyan caddeyi daha yaşanılabilir hale getirdiği için tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Dükkânımızın önüne rahatça çıkabiliyoruz
50 yıldır caddede terzilik yapan Hasan Güler, “Mahallemiz tarihte ne böyle bir kaldırım gördü ne de böyle bir yol gördü. Cadde ferahladı, kaldırımlar genişledi, düzensiz park etmeler bitti ve artık nefes aldık. Dükkânımızın önüne güvenle rahat rahat çıkabiliyoruz. Müşteri rahatça ayağı toza değmeden güven içinde gelebiliyor. Bizi sağlığımızda böyle bir cadde ile kavuşturduğu için Başkan Ekrem Yüce’den Allah razı olsun” dedi.

Başkan Yüce’ye teşekkür
Caddede 6 yıldır esnaflık yapan Ersin Arda, “Avrupa standartlarında bir caddeye kavuştuk. Beton elektrik direkleri ve kablolardan geçilmezdi caddeden. Direklerin kalkması ve elektrik hatlarının yer altına alınmasının ardından zarif ışıklandırma direkleri ile caddede görüntü kirliliği ortadan kalkmış oldu. Caddede yenilenen altyapı ile altyapı sorunu ortadan kalkmış gibi gözüküyor. Kaldırımlar ciddi manada genişledi ve müşteri rahatça güvenilir bir şekilde alışverişe gidip gelebiliyorlar. Çizgi çalışmaları ise caddeye ayrıca bir hava kattı ve Avrupai bir görünüme kavuşturdu. Yapılan her şey güzel oluyor. Dolayısı ile bu değeri mahallemize kattığı için Başkan Yüce’ye teşekkür ediyorum” dedi.