Şehirli Entelektüel'e Saygı Gecesi

Orhan Okay hayatımın miladıdır
Mustafa İsen’in ardından ise Prof. Dr. Nazan Bekiroğlu söz alarak, Orhan Okay’ın hayata bakışını ve edebiyattaki derinliğini anlattı. Okay’ın kendisi için önemine de vurgu yapan Bekiroğlu, “Orhan Okay’da doktora yapmak benim hayatımın miladıdır” diye konuştu. Hocasına yazdığı mektubu okuyan Prof. Dr. Turan Karataş ise, Okay’ın yeniden öğrencisi olmak istediğini söyledi. Turan Karataş, “Orhan Okay gibi olmak gerçekten kolay değil. Ben çok denedim ama onun gibi olamadım. Ilımlılık sıfatı en fazla Orhan Okay’a yakışıyor. Orhan Okay uçlara tevessül etmeyen, günün adamı olmayı reddeden bir şahsiyettir” dedi.  

Kendisi mekan kaşifidir
Karataş’tan sonra söz alan Doç. Dr. Erdoğan Erbay ise, “Orhan Okay teferruatın insanıdır. Kendisi bir mekan kaşifidir” diye konuştu. Programda son konuşmayı Doç. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu yaptı. Daşçıoğlu, Orhan Okay için şunları söyledi: “Orhan Okay dindar bir adamın bilim adamı olamayacağı tezini çürütmüş bir kişidir. Okay zerafet sahibi bir insandır. Zerafet nedir diye sorulsa, rahatlıkla Orhan Okay denilebilir. Okay’da görkemli bir sadelik ve tevazu vardır. Ayrıca müthiş sabırlı bir insandır”.

 

Yeniden öğretmen olmak isterdim
Programın bitiminde sahneye davet edilen Orhan Okay da duygulu bir konuşma yaparak, kendisi için düzenlenen program için teşekkür etti. Orhan Okay, “Bu güzel konuşmaları dinledikten sonra yine dünyaya gelsem yine öğretmen olmak isterdim” dedi. Okay, katılan herkese de teşekkür etti. Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Aydın ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, katılımcıların hepsine çiçek takdim ederek, Orhan Okay’a bir tablo hediye etti. Orhan Okay, panel sonunda, kitaplarını imzaladı.